Nieuwe medische EO-serie: Zij houden Nederland in leven

Vanaf 3 september zendt de EO prime time de nieuwe serie ‘Zij houden Nederland in leven’ uit. In vijf afleveringen ziet de kijker onze gezondheidszorg op een unieke manier van binnenuit.

Geboortes, vechten voor leven, paramedische zorg en opereren op het scherp van de snede: voor deze nieuwe medische serie wordt onze nationale gezondheidszorg 24 uur lang met 70 camera’s in al haar facetten gefilmd. Niet eerder werd op zo’n grote schaal het dagelijkse werk van 1,2 miljoen werknemers in de zorg en de ruim 600.000 behandelde patiënten gevolgd. De serie is gebaseerd op het succesvolle ‘Keeping Britain Alive’ van de BBC, dat inmiddels in verschillende landen een eigen versie heeft gekregen.

Naast opnamen in ziekenhuizen, worden onder andere ook de huisartsenpraktijk, psychiatrie, trauma- en ouderenzorg vanuit verschillende plaatsen in ons land in beeld gebracht. Marcel Peek, netmanager Nederland 1: “Ik verwacht dat dit unieke beeld van de praktijk ons inzicht vergroot in de werking van de gezondheidszorg in Nederland.”

VANAF WOENSDAG 3 SEPTEMBER, VIJF WEKEN LANG, 20.30 UUR, NEDERLAND 1

Persdienst EO
© HP van Velthoven
28-07-2014
Media
https://www.eo.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies