Antisemitisme in Nederland een halt toe roepen

Donderdag 24 juli was er een anti-Israël demonstratie in Den Haag, gesteund door ISIS aanhangers. ISIS is de organisatie die een islamitisch kalifaat in grote delen van Irak en Syrië heeft uitgeroepen.

Vrouwen, homo’s, christenen en alle andere minderheden in dat gebied vallen vanaf nu onder een zeer strikte interpretatie van de sharia-wetgeving, waardoor zij tot tweederangsburger worden gedegradeerd en slachtoffer kunnen worden van geweld en moord. Deze demonstratie kenmerkte zich door het molesteren van journalisten, het aanzetten tot Jodenhaat en het laten wapperen van vlaggen van de terreurorganisatie ISIS. Dit alles in een Nederlandse wijk, in een Nederlandse stad, in Nederlandse straten.

Beveiliging voor Joden

Als hier niet keihard tegen wordt opgetreden, is bekend wat de volgende fase is: het aanvallen en in brand steken van synagogen en Joodse bedrijven, zoals in Parijs al gebeurde.

De woning van een rabbijn in Amersfoort is reeds aangevallen. Circa 15 prominente Joden moeten al bewaakt worden. Bij synagogen en Joodse scholen moest de beveiliging fors worden opgevoerd.

De molestaties en het aanzetten tot Jodenhaat zoals die in Den Haag plaatsvonden, zijn en waren te voorkomen door betere wetgeving en een meer adequate handhaving.

Wetgeving

In Nederland ontbreekt op dit moment wetgeving om op te treden tegen symbolen van terroristische en racistische organisaties. Duitsland heeft deze wetgeving wel (artikel 86 van het Duitse Wetboek van Strafrecht). In Duitsland is het verboden om symbolen, uitingen of liederen te gebruiken of te verspreiden die gezien kunnen worden als propaganda voor ongrondwettige organisaties. Organisaties die de grondwettelijke vrijheden van andere burgers willen belemmeren of opheffen. De Duitse wetgeving is niet strijdig met het Europees Verdrag voor de Rechten binnen de demonstratievrijheid.

Racisme

Ook de handhaving op uitingen van racisme en aanzetten tot geweld dient een veel hogere prioriteit te krijgen. Deze mogen in Nederland niet gangbaar worden, niet in bepaalde gemeenschappen en niet op sociale media. De subsidie voor het Meldpunt Discriminatie Internet, dat nu alleen tegen de ergste uitwassen in actie kan komen, dient weer verstrekt te worden.

Nederland is een vrij land. Onze vrijheden mogen echter niet worden misbruikt om groepen zoals Joden deze vrijheden te ontzeggen.

Likoed Nederland
© Henk-Jan Oudenampsen
29-07-2014
Samenleving
https://www.likud.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies