Zuid-Sudan: Oproep tot veilige toegang voor hulp

De situatie wordt snel onveiliger en hulporganisatie Medair roept alle partijen in het conflictpartijen op om de levensreddende noodhulp veilige en ongehinderde toegang te geven. In de afgelopen dagen werden de teams van Medair in Maban in de staat Upper Nile door de instabiele situatie beperkt in hun bewegingsvrijheid. De hulp aan mensen die dat hard nodig hebben komt daardoor in gevaar.

Medair werkt nauw samen met de plaatselijke gemeenschappen aan noodgezondheidszorg, schoon water en sanitatie en hygiëne voor meer dan 60.000 mannen, vrouwen en kinderen in de plaats Bunj en het kamp Yusuf Batil in Maban. Maar door het toegenomen geweld jegens burgers en hulpmedewerkers komt de hulp die Medair biedt in gevaar.

Veilige en ongehinderde toegang

“We roepen alle betrokkenen bij het conflict op om ons veilige en ongehinderde toegang te geven, zodat we kunnen doorgaan met ons werk,” zegt Anne Reitsema, landendirecteur van Medair voor Zuid-Sudan. “Door het geweld lopen de levens van duizenden mensen in het kamp Batil en de plaats Bunj gevaar. Om te overleven rekenen deze mensen op ons voor schoon drinkwater en medische zorg.”

Vredesbesprekingen

De vredesbesprekingen in Addis Abeba worden hervat en Medair hoopt dat er snel een oplossing komt voor het conflict.

“We staan elke dag voor uitdagingen om in te spelen op de veranderende situatie in Zuid-Sudan,” vertelt Anne. “Ook in deze zeer moeilijke omstandigheden wil Medair hulp blijven bieden aan mensen in nood. Het doet me goed om te zien hoe verschillende hulporganisaties samenwerken om de meest kwetsbare mensen in deze zware tijd te helpen.”

Medair is sinds 1992 aanwezig in Zuid-Sudan. We hebben duizenden getroffen mensen bijgestaan met voeding, gezondheidszorg, water en sanitatie en noodonderdak.

Janneke de Kruijf
Medair
06-08-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies