Format EO-programma Checkpoint verkocht aan Duitse zender

Het format van het populaire EO-kinderprogramma Checkpoint is verkocht aan de Duitse zender ZDF. In het najaar van 2014 komt de zender met één seizoen van Checkpoint met een eigen presentator en testteam. Ook is er door andere landen interesse getoond in het format.

Daarnaast is er voor de EO nog meer reden tot feest, want Checkpoint start 30 augustus met een gloednieuw seizoen en is voor de derde keer op rij genomineerd voor de Gouden Stuiver.

Zaterdag 30 augustus start een spiksplinternieuw, negende seizoen van Checkpoint met testen, zoals je ze nog nooit gezien hebt. Wat is bijvoorbeeld de beste plek om te schuilen bij een natuurramp? En wat voor een gekke dingen kan je allemaal doen in een rallyauto? Je kent ze wel: die dingen waarvan je weet dat ze niet zo handig of zelfs ronduit gevaarlijk zijn, maar die toch wel heel nieuwsgierig maken. Klaas en zijn testteam gaan op zoek naar de antwoorden op prangende vragen. En Checkpoint gaat hier nog even mee door, want in het voorjaar van 2015 volgt seizoen 10!

Nominatie voor Gouden Stuiver 2014

Dat Checkpoint populair is mag duidelijk zijn. Het kinderprogramma is voor de derde keer op rij genomineerd voor de Gouden Stuiver, prijs voor het beste kinderprogramma. Stemmen kan van 27 augustus tot en met 29 september via www.televizier.nl/ring.

Prijzen

Begin dit jaar ontving Checkpoint De TV-Beeldenprijs voor Beste Jeugdprogramma. In 2012 won Checkpoint de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse 2012 in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar) en de Cinekid publieksprijs 2012 (Kinderkastprijs). Ook won presentator Klaas van Kruistum de MediaSmarties Award 2012 voor favoriete mannelijke presentator onder kinderen.

Checkpoint

Checkpoint is een testprogramma voor échte jongens en stoere meiden. De testen worden opgenomen in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Die loods is de testruimte waar presentator Klaas van Kruistum samen met een team van stoere jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert. Een leerzaam programma met een knipoog.

Persdienst EO
Evangelische Omroep
08-08-2014
Media
https://www.eo.nl/checkpoint

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies