ZOA start preventieproject Ebola virus in Liberia

Liberia is één van de landen die te maken heeft met de uitbraak van het Ebola virus. Vanaf de maand maart zijn hier al honderden mensen mee besmet. ZOA werkt sinds 2003 in Liberia.

Vooralsnog worden activiteiten in ons programma op beperkte schaal doorgezet waar mogelijk en relevant in de huidige situatie. ZOA wil nu vooral ook een bijdrage leveren aan activiteiten die gericht zijn op preventie van Ebola besmetting.

Er is een project gestart om in 200 gemeenschappen rondom Monrovia (de hoofdstad van Liberia en de stad waaruit ZOA werkt) mensen meer informatie te geven over het virus en hoe overdracht gestopt kan worden. In deze dorpen zijn al mensen besmet met het virus. Hiermee zullen we ongeveer 10.000 mensen bereiken. Dit project bestaat uit drie onderdelen:

Informatievoorziening

In de gemeenschappen wordt informatie gegeven over het Ebola virus. Denk aan preventie, symptomen, welke actie men moet ondernemen om de ziekte te behandelen en wat te doen bij zieken of met dode lichamen. Er is voorlichtingsmateriaal beschikbaar om de informatie verder te verspreiden. Deze materialen zijn in woord en beeld zodat ook de ongeletterde bevolking dit begrijpt.

Het verstrekken van sanitaire middelen

Goede hygiëne is één van de beste preventiemethoden. In de gemeenschappen wordt hiervoor zeep verstrekt, zodat iedereen de handen kan wassen. Op plaatsen waar geen waterputten zijn, worden speciale emmers verstrekt om zo wel schoon water te hebben. Het handen wassen is ook ter bescherming voor andere ziektes, zodat deze niet worden verward met het Ebola virus.

Chloreren van waterputten

In de gemeenschappen met waterputten zal, onder toezicht van Ministerie van Gezondheid, chloor worden toegediend. Dit om ook hier veilig drinkwater te hebben.

Vanwege de zwakke gezondheidszorg en het gebrek aan gezondheidswerkers is het belangrijk om bijv. ook cholera te voorkomen.

Help mee en steun dit belangrijke preventieproject! Ga naar de website van ZOA via onderstaande link.

ZOA
ZOA
08-08-2014
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies