Tijdelijk onderdak voor slachtoffers overstromingen Afghanistan

ZOA is begonnen met een programma voor tijdelijk onderdak voor mensen in Afghanistan. Het programma is begonnen op 1 juli en duurt acht maanden. Dankzij de organisaties USAID en OFDA kan ZOA het programma financieren.

Door overstromingen zijn dit jaar al tientallen mensen omgekomen. Hele dorpen stonden onder water en veel mensen raakten hun huis kwijt. Vooral het noorden van Afghanistan werd flink getroffen.

In de provincie Sar-e-Pul, in het noorden van Afghanistan, is dringend hulp nodig. Daar zijn in totaal 682 huizen verwoest bij de overstromingen in april dit jaar. Toen er vervolgens in mei nieuwe overstromingen kwamen, werd ook het westen en zuiden van Afghanistan getroffen. Dit bracht het aantal verwoeste huizen op een totaal van 730.

Met een strenge winter op komst, zullen veel families het moeilijk krijen om te overleven. Helemaal zonder onderdak. Met het programma van ZOA hopen we 400 huishoudens te kunnen voorzien van een tijdelijk onderdak. Daarnaast gaat ZOA latrines bouwen en voorlichting geven over hygiëne.

ZOA
ZOA
12-08-2014
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies