Groeiende kerken in Congo: help mee

De jonge kerk in Congo groeit en bloeit! Er komen steeds meer gemeentes en kerkleden bij. Geweldig! Maar de omstandigheden zijn moeilijk. De kerken van de United Reformed Church of Congo (URCC) zijn, door een afscheiding in 2008, bijna al hun bezittingen kwijtgeraakt. Dat betekent dat in veel plaatsen kerkdiensten onder dekzeilen worden gehouden. De Verre Naasten helpt deze kerken bij hun doorstart en ondersteunt hun evangelisatieactiviteiten.

Het kerkgenootschap, sinds 2010 een officiële zusterkerk, bestaat inmiddels uit meer dan 200 gemeentes en beschikt over 26 predikanten. “We zien dat onze kerken enorm groeien! De mensen zien in dat de gereformeerde uitleg van het geloof goed is en mooi. In een land als Congo, waar zoveel vernietigd is door oorlogen en mensen dagelijks vechten tegen de armoede, biedt geloven in God en de boodschap van het Evangelie weer perspectief”, aldus dominee Kabongo, voorzitter van de CEN, het nationaal uitvoerend comité van de URCC.

Opleiding en kerkbouw

De gemeentes zijn gedreven en willen verder ontwikkelen en groeien. Hierdoor is er een grote behoefte aan opleiding en toerusting, voor bijvoorbeeld predikanten en ouderlingen. Maar ook kerkbouw en -renovatie vormen prioriteit. De Verre Naasten wil dit mogelijk maken door de kerken financieel te ondersteunen.

Evangelisatie

De gemeenteleden lijken door de moeilijke omstandigheden juist extra gestimuleerd te worden om echt christen te zijn in hun omgeving. In de gemeentes vormt evangelisatie dan ook een speerpunt. Zo worden er evangelisatiecampagnes opgezet, evangeliserende radio-uitzendingen gemaakt en Bijbels onderwijs aangeboden. Bijzonder is dat de arme gemeentes zelf flink bijdragen aan de kosten hiervan. Zo gaat 20% van de collecteopbrengsten van gemeentes in de provincie Kananga naar evangelisatie-activiteiten in nabijgelegen steden.

Help mee!

Draag bij aan sterke en groeiende kerken in Congo: voor 2014 heeft De Verre Naasten nog € 26.000 nodig om het totaalprogramma in Congo door te laten gaan. In totaal gaat het om een bijdrage van € 130.000 voor het Congolese kerkverband, waarvan Utrecht Mission 80% financiert en De Verre Naasten de resterende 20%.

Bezoek de website van De Verre Naasten via de link onderaan dit artikel.

De Verre Naasten
De Verre Naasten
13-08-2014
Kerk
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies