Tear start noodhulp in Irak: Help de vluchtelingen

Irakese kinderen liggen te slapen na hun vlucht naar veilig gebied. In Irak zijn 1,4 miljoen mensen op de vlucht voor het gruwelijke geweld van de Islamitische Staat (IS), die hen dwong een keuze te maken tussen de islam, vluchten of de dood. De situatie is extreem zorgelijk.

Vanwege het geweld zijn de vluchtelingen vaak halsoverkop vertrokken, hebben zij alles moeten achterlaten en hebben ze een lange reis gemaakt. Er is veel angst en vluchtelingen hebben last van trauma’s.

“Iedereen probeert te helpen”

“Mensen zitten nu in de kerk; jong en oud, man en vrouw, volwassenen en kinderen.”, vertelt Annet van Egdom, projectcoördinator bij Tear’s partnerorganisatie in Noord-Irak. “Er is grote behoefte aan basale dingen als water, medicijnen, voedsel, spullen voor de hygiëne en luiers voor de kinderen. Iedereen probeert te helpen. Er wordt veel ingezameld, ook door de lokale bevolking. Vanochtend was ik in de katholieke kerk. Er heerst een rustige sfeer, de mensen zijn opgelucht dat ze op een veilige plek zijn. De maatschappelijk werker was aan het praten met kinderen over hun nachtmerries. Twee van onze personeelsleden lieten filmpjes zien aan kinderen.“

De hulp van Tear

Tear’s partner biedt hulp aan vluchtelingen die in kerken in de plaats Suleimaniya worden opgevangen. Ze deelt onder andere pakketten uit met voedsel (eieren, brood, suiker, thee, water), melkpoeder voor babymelk, medicijnen, luiers. De hulp is voor iedereen, ongeacht afkomst of geloof. Deze partnerorganisatie bevindt zich in het noordoosten van Irak. Dit deel is niet door de strijders van de terreurbeweging ingenomen en vormt daarmee een toevluchtsoord voor de vele vluchtelingen.

Uw hulp is nodig

Er zijn twee dingen die u nu kunt doen om te helpen:

1. Bid mee voor de situatie in Irak

2. Geef nu. De verwachting is dat het aantal vluchtelingen zal groeien.

Tear
Tear
15-08-2014
Hulpverlening
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies