Christelijk Noodhulpcluster komt in actie voor Noord-Irak

De christelijke organisaties Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA hebben vrijdagmiddag 15 augustus 2014 besloten gezamenlijk in actie te komen voor Noord-Irak.

Begin juni braken er zware gevechten uit tussen het Iraakse leger en de gewapende groep IS (voorheen ISIS) in het noorden van Irak. De afgelopen dagen is het geweld in het land tegen christenen, Yezidi’s, Sjiieten, gematigde Soennieten en andere minderheden sterk toegenomen. Door het geweld in Irak zijn 1,2 miljoen mensen op de vlucht geslagen.

De vijf hulporganisaties bieden via lokale organisaties en plaatselijke kerken hulp aan de slachtoffers van het geweld. Dorcas en Tear zijn al actief via hun bestaande partnerorganisaties en kerken. Deze actie is nu afgestemd met alle leden van het Christelijk Noodhulpcluster: Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA

Dorcas

Dorcas legt zich niet neer bij armoede in Oost-Europa en Afrika. Ze werkt samen met lokale partnerorganisaties aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten. Ook komt zij in actie in noodsituaties. Dorcas laat zich hiervoor inspireren door Mattheüs 25 uit de Bijbel.

Tear


Tear wil wereldwijd kerken mobiliseren tegen armoede en onrecht en daardoor mensenlevens veranderen. Wij steunen projecten en programma’s van lokale kerken en christelijke organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika en bieden mensen in Nederland mogelijkheden om hierbij betrokken te zijn.

Red een Kind

Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië met kansen voor de toekomst.

Woord en Daad


Woord en Daad wil vanuit christelijk perspectief armoede bestrijden in Afrika, Azië en Midden-Amerika. Via partnerorganisaties streven we ernaar armen een menswaardig bestaan te bieden. Hierbij doen we appel op ieders verantwoordelijkheid, zowel hier als daar.

ZOA

ZOA helpt mensen in gebieden waar zich een ramp of conflict heeft voorgedaan. Wij bieden noodhulp en ondersteunen tijdens de wederopbouw en werken daarin samen met de lokale bevolking. ZOA blijft tot de zelfredzaamheid is hersteld. Het christelijke geloof is onze motivatie.

Christelijk Noodhulpcluster
Dorcas
15-08-2014
Hulpverlening
https://www.noodhulpfilipijnen.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies