Duizenden handtekeningen voor actie: Stop antisemitisme

Op internet zijn begin deze maand twee petitie-acties gestart: ‘Stop antisemitisme’ door Michel Spencer en ‘Nee tegen antisemitisme’ door Christenen voor Israel. Op dit moment zijn er vele duizenden handtekeningen geplaatst. Michel: ‘Ik voer actie omdat het antisemitisme ernstige vormen aanneemt in Nederland. Ik hoop dat we met deze actie samen een duidelijk signaal kunnen afgeven dat we tegen antisemitisme zijn.’

Dit is de tekst van de petitie van Michel Spencer die ondertekend kan worden: Geef uw steun om het opkomend antisemitisme in Nederland tegen te gaan. Bij demonstraties in Nederland, maar ook in Europa, de afgelopen weken zijn er grenzen overschreden.

Oproep tot een volkerenmoord, dood aan de Joden, mag nooit meer ongestraft worden toegestaan. Deze handtekeningenactie heeft niets te maken met het het verschrikkelijke conflict in het Midden Oosten. Maar is naar aanleiding van de gebeurtenissen in Nederland gestart. U mag uw mening geven, maar deze petitie richt zich alleen op de situatie in Nederland.

Iedereen die deze petitie ondertekent blijft niet stil, maar geeft een krachtig signaal dat dit niet kan en mag in Nederland. 4 mei heeft onder deze omstandigheden geen enkele betekenis meer. Sta op! Onderteken deze petitie, laat Nederland, de politiek, en Europa weten waar wij voor staan hier in Nederland.

Michel Spencer voegt toe: ‘Mijn doel is om met deze handtekeningen aandacht te vragen voor iets wat bij de wet verboden is. Maar wat nu gedoogd wordt, en toeneemt, en wat veel mensen dus zorgen baart. De handtekeningen worden afgegeven aan iemand van de tweede kamer.’

Christenen voor Israël

De organisatie Christenen voor Israël heeft een vergelijkbare petitie gestart op petities.nl/petitie/nee-tegen-antisemitisme. Schriftelijk zijn er voor dit initiatief al bijna 20.000 handtekeningen verzameld.

Dit is de tekst van deze petitie: Wij, bezorgde burgers uit alle lagen van de bevolking, constateren en toenemend antisemitisme in de Nederlandse samenleving en verzoeken daadkrachtig optreden van de Nederlandse overheid waar het gaat om het bestrijden van antisemitisme door het beschermen van slachtoffers, het aanpakken van daders en het stimuleren van onderwijs gericht op het wegnemen van antisemitische gedachten en gevoelens.

Antisemitische vooroordelen blijken onder zowel allochtonen als autochtonen veel wijder verspreid dan tot nu toe werd aangenomen. Hoewel jongeren deels op de hoogte blijken te zijn van de verschrikkingen van de Holocaust, keuren ze de massamoord op Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog soms openlijk goed. ‘Jood’ is nog altijd een scheldwoord en uitingen van Jodenhaat zijn aan de orde van de dag. Helaas lijkt het hedendaagse antisemitisme een geaccepteerd verschijnsel te worden. Het is tijd om een krachtig ‘Nee’ te laten horen tegen antisemitisme.

Dit is de link naar de actie van Christenen voor Israël: www.petities.nl/petitie/nee-tegen-antisemitisme

Dit is de link naar de actie van Michel Spencer: www.petities24.com/stop_antisemitisme

redactie christelijknieuws
© Henk-Jan Oudenampsen
19-08-2014
Samenleving
https://www.petities24.com/stop_antisemitisme

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies