Irak: Medair stuurt noodhulpteams om acute nood te verlichten

De situatie in Irak blijft maar verslechteren en de internationale hulporganisatie Medair stuurt noodhulpteams naar het land om de acute nood van de bevolking te verlichten. Terwijl de gevechten aanhouden, komt Medair in actie om de acute noden te verlichten van duizenden Irakezen die door het conflict ontheemd zijn geraakt.

Vanuit Dohuk en Erbil in het noorden van Irak zal Medair noodhulpgoederen distribueren, zoalsenergierijke voedselrantsoenen en non-food goederen, aan mensen die uit hun huizen verjaagd zijn. Honderdduizenden Irakezen, onder wie veel leden van ethnische of religieuze minderheden, zitten zonder onderdak, voedsel of water.

Langduriger hulp

Medair zal ook onderzoek doen naar de korte- en langetermijn noden van de ontheemden. Daarbij houden we de mogelijkheid open om een langduriger hulp- en herstelprogramma in het land op te zetten.

Volgens de VNzijn in het midden en noorden van Irak 1,2 miljoen mensen ontheemd en hebben naar schatting 1,5 miljoen mensen hulp nodig.

Instabiel

“De crisis in Noord-Irak is complex en instabiel,” zegt Mark Screeton, internationaal directeur van Medair. “Maar je kunt niet wegkijken als je de chaos en het lijden ziet waarin grote delen van het noorden verzonken zijn. Het noodhulpteam van Medair past zich aan aan de veranderende situatie. Ondanks de onveiligheid en de beperkte toegankelijkheid van het gebied willen we mensen in nood helpen en waar dat kan directe noodhulp bieden.”

Medair is al jaren actief in het Midden-Oosten; we werken sinds 2012 met Syrische vluchtelingen in Libanon en Jordanië. Medair heeft in 1991, 1992 en daarna in 2003 ook al in Irak hulp en herstel gebracht naar duizenden mensen die door de oorlog in Irak getroffen waren.

Medair

Medair helpt mensen in afgelegen en beschadigde gemeenschappen over de hele wereld om een crisis te overleven, weer op eigen benen te staan en vaardigheden te ontwikkelen die ze nodig hebben om een betere toekomst op te bouwen.

Medair
Medair
21-08-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies