Groot Nieuws Radio investeert in geluidskwaliteit

Groot Nieuws Radio start op maandag 1 september, de dag dat het station 7 jaar bestaat, met het nieuwe radioseizoen. Naast een terugkeer van de vertrouwde programma’s en presentatoren, belooft dit seizoen een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit.

Groot Nieuws Radio gaat in de loop van het seizoen 2014-2015 digitaal uitzenden. Dat betekent dat kraak en ruis verleden tijd zijn. Directeur Nico Schipper: “Dan kun je luisteren naar Groot Nieuws Radio in een geluidskwaliteit die klinkt alsof je zelf in de studio zit”.

Er staan voor het nieuwe seizoen interessante projecten op de agenda. Groot Nieuws Radio organiseert de prijsuitreiking van de Zilveren Duif Awards voor de beste christelijke muziek, die ook rechtstreeks uitgezonden wordt. In de laatste weken van 2014 komt het radiostation weer met aantal christelijke organisaties. een nieuwe TOP 1008. In het voorjaar doet het rechtstreeks verslag van pinksterconferentie ‘Opwekking’. Het hele seizoen door werkt Groot Nieuws Radio in de programmering nauw samen met een groot aantal christelijke organisaties.

Digitale radio

Dat Groot Nieuws Radio naast de uitzendingen via het analoge ethersignaal ook uit gaat zenden via DAB+ (digitale radio) is een belangrijke stap voor het radiostation. De geluidskwaliteit verbetert daardoor aanzienlijk. Vooralsnog zal het radiostation parallel aan de digitale uitzending doorgaan met de analoge uitzending via de AM. De landelijke FM-stations zenden al een poosje uit via digitale radio. Zij maken deel uit van een andere regeling dan Groot Nieuws Radio, dat als AM-zender door de overheid is ingedeeld bij regionale en lokale FM-zenders. Deze starten pas later met digitale uitzendingen. Een precieze datum is nog niet te noemen, omdat dit afhankelijk is van de snelheid waarmee collectieve contracten worden afgerond.

Wilfred Hardeman
© Toff Fotografie voor christelijknieuws.nl
29-08-2014
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies