Najaarseditie landelijke kerkentour In vuur en vlam start in Den Helder

Vanaf vrijdag 5 september gaan zendingsorganisatie De Verre Naasten en gospelzanger Martin Brand weer samen het land in met de kerkentour In vuur en vlam. Na zeven geslaagde concerten in mei en juni, staan dit najaar zes nieuwe kerken op het programma. De Morgensterkerk in Den Helder trapt af, daarna volgen Rotterdam, Ureterp, Zwolle, Lelystad en Leeuwarden.

Met deze kerkentour wil De Verre Naasten – de landelijke zendingsorganisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) – het vuurtje voor zending weer aanwakkeren. Het programma bestaat daarom uit pakkende nummers van Martin Brand, een korte overdenking en filmpjes van verre naasten, waarin het geloof willen delen met anderen centraal staat. In de meeste kerken verzorgt een praiseband of gospelkoor uit de regio het voorprogramma. Alle tour-informatie staat op www.deverrenaasten.nl/invuurenvlam

Wereldwijde verbondenheid

“Op de eerste reeks concerten hebben we enthousiaste reacties gehoord,” vertelt Klaas Harink, directeur van De Verre Naasten. “Echt mooie avonden om samen stil staan bij het feit dat Gods kerk wereldwijd is. En dat we heel veel van Hem krijgen. Niet om maar zelf vast te houden, maar om te delen met anderen. Dichtbij én ver weg. Die boodschap weet Martin Brand eerlijk en eigentijds te vertellen. Ik kijk daarom echt weer uit naar onze nieuwe tour!”

Jonge christenen op Papoea

Tijdens de eerste reeks concerten maakten zo’n 3000 bezoekers kennis met evangelist Kuber. Hij werkt met z’n team evangelisten in het Himalaya-gebergte. In het najaar staat voorganger Daan Infaindan van Papoea centraal: hij is nauw betrokken bij het leven van jonge christenen op Papoea. Daan: “Ik hoop niet zozeer slimme studenten af te leveren, maar vooral jongeren die Jezus echt kennen en Hem willen volgen.” De concertbezoekers krijgen de mogelijkheid dit mooie werk te sponsoren.

De Verre Naasten

De Verre Naasten is de landelijke organisatie voor Zending en Hulpverlening van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv). Samen met en namens deze Nederlandse kerken ondersteunt De Verre Naasten kerken wereldwijd die in woord en daad Gods liefde en reddingsplan bekendmaken. De kerkentour In vuur en vlam maakt onderdeel uit van de campagne Geloof delen wereldwijd van De Verre Naasten.

Arjan Woertink
© Henk-Jan Oudenampsen
02-09-2014
Muziek
https://www.geloofdelenwereldwijd.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies