Evangelische Hogeschool start Basisjaar met 81 studenten

De Evangelische Hogeschool (EH) te Amersfoort is het 38e EH-Basisjaar van start gegaan met 81 studenten. Vrijdag 5 september wordt het jaar officieel geopend tijdens een bijeenkomst in De Brug te Amersfoort. In het Basisjaar staan persoonlijke ontwikkeling, geloofstoerusting, intellectuele ontwikkeling, oriëntatie op cultuur en maatschappij, en voorbereiding op studiekeuze en beroep centraal.

De openingstoespraak voor het nieuwe cursusjaar heeft als titel ‘Wees blij en juich’ meegekregen. ‘Met dit thema willen we onze studenten uitdagen om te durven leven van de beloften van God, en om dus hoopvol te leven,’ licht EH-directeur Els van Dijk toe. ‘Het is mijn wens dat we niet onze beperkingen als uitgangspunt van ons leven nemen, maar de verlossing en bevrijding die bij onze God te vinden is.’

Leenstelsel

Het aantal studenten dat zich heeft ingeschreven, is net iets lager dan vorig jaar, maar boven verwachting gezien de situatie omtrent het leenstelsel. Studenten die dit jaar zich hebben ingeschreven voor een studie aan een (reguliere) hogeschool of universiteit kunnen nog gebruik van de gebruikelijke studiefinanciering. Studenten die in 2015 gaan studeren vallen onder het leenstelsel (tegenwoordig ‘studievoorschot’ genoemd), wat betekent dat er schulden opgebouwd gaan worden.

Van Dijk: ‘Vorig jaar hadden we met 104 ongeveer een twee derde deel van het aantal dat we normaliter hebben. Dat we daar dit jaar slechts iets onder zitten, is gezien de omstandigheden iets waar we toch erg dankbaar voor zijn.’

Volwassenencursus

De cursus Persoonlijke ontwikkeling voor volwassenen kent voldoende deelnemers om voor het achtste jaar op rij te starten.

Onno Visser
© Toff Fotografie voor christelijknieuws.nl
03-09-2014
Onderwijs
https://www.eh.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies