Christelijk Noodhulpcluster ontvangt 736000 euro voor Noord-Irak

Tot nog toe ontvingen de leden van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) 736.000 euro aan donaties wat hen in staat stelt de huidige noodhulp in Noord-Irak uit te breiden.

In de eerste fase van de opgestarte noodhulp in Noord-Irak zijn circa 8.000 ontheemden en vluchtelingen opgevangen in Erbil, Dahuk en Suleimaniya met onderdak, voedsel en medicijnen. De toenemende nood in Noord-Irak deed het cluster deze week gezamenlijk besluiten tot een nader werkbezoek op korte termijn aan het crisisgebied. Het doel van het bezoek is om te onderzoeken hoe de opgestarte noodhulp kan worden uitgebreid.

Het Christelijk Noodhulpcluster komt al geruime tijd gezamenlijk in actie bij noodsituaties. Met het voorgenomen werkbezoek wordt de samenwerking tussen de vijf organisaties geoptimaliseerd en worden de kwaliteiten en contacten gebundeld ten behoeve van de groeiend aantal ontheemden en vluchtelingen in Noord-Irak. Het programma van het Christelijk Noodhulpcluster richt zich op noodhulp en wederopbouw.

Giften zijn welkom en kunnen worden overgemaakt via het donatieformulier of naar IBAN 733 onder vermelding van ‘Noodhulp Noord-Irak’.

Noodhulpcluster
Dorcas
06-09-2014
Hulpverlening
https://www.dorcas.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies