Kerk in Khartoem moet deuren sluiten

Soedan – Veiligheidsagenten hebben vorige week een pinkstergemeente in de hoofdstad Khartoem gesloten. De overheid had de gemeente de week daarvoor laten weten dat er beslag zou worden gelegd op het gebouw. Leiders van de kerk zijn wanhopig op zoek naar een oplossing.

Op maandag 25 augustus sloten veiligheidsagenten het gebouw van de Sudan Pentecostal Church Khartoum Central (KCC). Ze gaven als reden op dat het gebouw geregistreerd staat als een kantoor, maar wordt gebruikt als kerk. De agenten brachten de inventaris in kaart en gaven een kopie van deze lijst aan de kerkleiders. Daarna werd de kerk afgesloten.

De kerkleiders klopten aan bij het beveiligingsbureau met het eigendomsbewijs van het kerkgebouw in een poging om de sluiting van de kerk ongedaan te maken. Daar kregen ze tot hun grote verrassing een beëdigde verklaring onder ogen. Een bestuurslid van de kerk had een verklaring ondertekend waarin stond dat de kerk alleen werd gebruikt als kantoor en niet als kerk. Het bestuurslid heeft vermoedelijk onder druk zijn handtekening gezet.

“Bid alstublieft dat deze zaak wordt opgelost. De KCC leiders en voorgangers maken zich ernstig zorgen en zijn wanhopig op zoek naar een oplossing. Ze weten nog niet waar ze de diensten van aanstaande vrijdag gaan houden”, zegt een lokale werker. Het gebouw mag pas weer in gebruik worden genomen als daarvoor de juiste vergunning wordt afgegeven.

Afgelopen juli heeft de overheid de Sudan Church of Christ in het noorden van Khartoem gesloopt. Diezelfde maand kondigde de regering aan dat er geen vergunningen meer worden afgegeven voor nieuw te bouwen kerkgebouwen.

Open Doors
© Henk-Jan Oudenampsen
06-09-2014
Kerk
https://www.opendoors.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies