God verandert levens: van hopeloos naar hoopvol

‘Opgroeien in Oeganda, dat was voor mij opgroeien in armoede. Zonder God, want die kende ik niet. Pas als tiener hoorde ik in de kerk over Gods liefde! Diezelfde kerk omarmde mij en nam mij op. Maar het was Jezus zelf die mij omarmde!

Ik kon gaan studeren en mij ontwikkelen. God zelf veranderde mijn leven van hopeloos naar hoopvol. Daarom wil ik in Oeganda vertellen over Jezus. Wij zijn arm en hebben Jezus’ liefde nodig.’

‘Ik zie in mijn gemeente een groot verlangen naar leiders; jonge mannen die voldoende opgeleid zijn om Gods volk te leiden. Dat is mijn roeping, om mijn talenten en passie voor God verder te ontwikkelen in een theologische opleiding. Help mij om Oeganda te vertellen over Jezus. Helpt u mee mijn droom waar te maken?’ Aldus Vincent Matabalo, accountant en aankomend theologie-student, Presbyterian Church of Uganda (PCU)

Hulp voor missionaire kerken

De Presbyterian Church in Uganda is een bevlogen en missionaire kerk, die overal in het land nieuwe gemeentes sticht. En met succes: het aantal kerken en kerkleden groeit heel snel! Die snelle groei plaatst de kerk tegelijkertijd voor nieuwe uitdagingen. De Verre Naasten ondersteunt deze kerken hierbij en sponsort theologische opleidingen en de vrouwen- en jeugdgroepen. Hierdoor kan de kerk blijven groeien en met woord en daad levens veranderen van mensen in Oeganda!

De snelle groei vraagt de Presbyterian Church in Uganda (PCU) om na te denken over: hoe organiseren we ons, hoe komen we aan genoeg predikanten en hoe maken we van jonge kerken, sterke en blijvende kerken? Binnen de kerken is er daarom een grote behoefte aan opleiding en toerusting van predikanten en kerkleiders.

Opleiding

Om deze groeiende kerk straks te voorzien van voldoende predikanten, heeft de PCU haar eigen theologische opleiding. Daarnaast is er de Mobiele Bijbelschool, een succesvol onderwijsproject. Deze school trekt door het land en kerkleiders kunnen zo in hun eigen regio thematische cursussen volgen om hun kennis over de Bijbel en de praktische, gereformeerde uitwerking ervan te verhogen. Een aantal kerkleiders volgt via deze mobiele school een basisopleiding theologie, in samenwerking met de Theologische School in Kampala.

Evangelisatie

De PCU doet veel evangelisatiewerk. In haar activiteiten, zowel binnen als buiten de gemeentes, besteedt de kerk speciale aandacht aan de positie van jongeren en vrouwen. Voor de jongeren zijn er jeugdgroepen waar Bijbelstudie wordt gehouden en gesproken wordt over onderwerpen als seksualiteit. Ook vrouwen worden gestimuleerd om samen te komen: voor Bijbelstudie en voor het verdienen van een inkomen. Zo helpt de kerk bijvoorbeeld vrouwengroepen bij het houden van kippen en de verkoop van hun eieren. Hierdoor kunnen de vrouwen deels in hun eigen onderhoud voorzien! Tegelijkertijd wil de kerk de vrouwen zo stimuleren om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor het kerkelijk leven, ook in financiële zin.

Help mee!

Bouw mee aan groeiende kerken in Oeganda! Voor dit project is in 2014 € 26.250 nodig (75% van € 105.000 wordt gefinancierd door Utrecht Mission, 25% van € 105.000 door De Verre Naasten).

De Verre Naasten
De Verre Naasten
08-09-2014
Hulpverlening
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies