Nieuw Europees Economisch Businessplan voor de komende tien jaar

Tijdens de European Economic Summit 2014 die gehouden wordt op 18, 19 en 20 september in het Dominion Centre te Amsterdam-Duivendrecht zullen nieuwe oplossingen en modellen worden gepresenteerd voor de door crisis belaste economieën binnen Europa.

Deze Europese economische top is een internationale bijeenkomst voor onder meer economen, politici, ceo’s, beleidsmakers en ondernemers. De oplossingen voor Europa zullen worden geïntroduceerd door vooraanstaande sprekers uit binnen- en buitenland.

Meer dan een bail-out

‘De wereldwijde economische crisis die in 2008 begon, beïnvloedt ons allemaal en heeft miljoenen mensen ondergedompeld in armoede en uitzichtloosheid. De economische crisis is echter een symptoom van iets waarvan de oorzaak veel dieper ligt; een crisis in onze cultuur en waarden. Met onze progressieve individualisme, onze wijdverspreide verslaving aan schulden op alle niveaus en het overwicht van financieel rendement op korte termijn als de dominante factor op de financiële markten, moeten worden aangepakt en opnieuw geëvalueerd’ aldus dr. Arleen Westerhof, initiatiefnemer van de European Economic Summit.

Doel

Tijdens deze top zullen nieuwe paradigma’s gepresenteerd worden voor de komende tien jaar ten aanzien van financiën en economie. Deze zienswijze en modellen zijn geïnspireerd en gebaseerd op het christelijke geloof en gedachtengoed en benadrukken de centrale rol van relaties in het economische denken.

Westerhof: “Het is onze wens om een gezond en vitaal Europa te zien ontstaan dat werkelijk in staat is om kansen te bieden aan velen door het revitaliseren van het economische stelsel, het onderwijs, de werkgelegenheid en niet in de laatste plaats door het stimuleren van geestelijke vernieuwing”.

Sprekers zijn onder meer: Bruno Roche, Prabhu Guptara, Ram Gidoomal en Antonie Fountain.

Chris Ouweneel
© Henk-Jan Oudenampsen
08-09-2014
Samenleving
https://www.economicsummit.eu/summit-2014

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies