Hemel en aarde: ontmoetingsdag en expositie in Apeldoorn

In de Grote Kerk aan de Loolaan in Apeldoorn en het ernaast gelegen gebouw Irene is op dit moment de tentoonstelling ‘Hemel en aarde’ te zien. Deze thema-expositie toont werk van meer dan 25 Nederlandse kunstenaars van noord tot zuid, van Daan van Loenhout van Texel tot en met Foke Stribos uit Zeeland. En van A tot Z, met van Apeldoornse kunstenaars o.a. werk van Marius van Dokkum en is de ‘Z’ vertegenwoordigd met o.a. de Zwolse kunstenaar Jan Pieter Gootjes.

Iedere kunstenaar laat op eigen wijze een verbinding zien tussen ‘onder’ en ‘boven’. materialen als verf, doek, stof etc. garanderen nog niet een ‘levend’ werk. Daar komt inspiratie aan te pas, ‘spirit’, en dat heeft iets bovenaards, iets hemels.

De tentoonstelling is voorafgaand aan de officiële opening al komende zaterdag, 13 september te zien van 11.00 -16.00 u. in het kader van Open Monumentendag. Verder is de expositie te bezichtigen na de zondagse viering. De tentoonstelling duurt tot 15 november.

De feestelijke opening met medewerking van diverse sprekers, o.a. Hans van Ark en Huub Bogaers, is op zaterdag 27 september van 13.00 – 16.00 u. Er is dan ruim de tijd om de kunstenaars te ontmoeten, en toelichting te krijgen bij de kunstwerken. Ook kunnen kerken zo ideeën opdoen om met een dergelijke expositie in eigen omgeving mensen over de drempel uit te nodigen en het evangelie te delen. Deelnemende organisaties aan het Platform kerk en Kunst zullen ook vertegenwoordigd zijn, zoals Ars pro Deo, ExpoChArt, Artway, Docete, AKKV.

Van harte welkom, de toegang is vrij.

Deze expositie is een initiatief van het Platform Kerk en Kunst (platformkerkenkunst.nl) in samenwerking met de Grote Kerk.

Roel Ottow
© Henk-Jan Oudenampsen
11-09-2014
Media
https://www.platformkerkenkunst.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies