Umar Mulinde: Mijn geloof is sterker geworden door alle tegenslag

Pastor Mulinde is de hoofdspreker op de Ark van Noach, waar zaterdag 13 september a.s. een Gezinsdag plaatsvindt. ‘Het volgen van Jezus Christus is deze pijn waard’ zegt de Oegandese pastor Umar Mulinde. Hij werd in 2011 tijdens een aanval overgoten met zuur. Ernstige verwondingen waren het gevolg.

‘De dagen voor de aanval kwamen ongeveer driehonderd mensen tot geloof, waaronder een groot aantal moslims. We waren dankbaar voor deze bekeringen en organiseerden een groot feest. De dag voor het feest was ik ’s avonds nog even in de kerk om alles klaar te zetten. Ik liep terug naar mijn auto en opende het portier. Toen hoorde ik een stem: ‘Pastor, kunt u mij helpen?’ Ik voelde een vloeistof in mijn gezicht, gevolgd door een onbeschrijfelijke pijn en het zuur vrat een weg door mijn huid. Ik hoorde geschreeuw: ‘Allahu Akbar (Allah is groter).’

Aansprekende boodschap

Mulinde gelooft dat hij voorbestemd is om ons te waarschuwen voor de gevaren van de radicale islam. Maar hij heeft ook een belangrijke boodschap voor het Westen dat zo lauw in het geloof kan zijn: “Terug naar de waarheid in de Bijbel en gericht zijn op Gods koninkrijk is een vereiste. Mijn geloof is juist sterker geworden door alle tegenslag. Ik geloof ook dat vervolging de kerk zuivert.”

Ontmoet Pastor Mulinde op de Ark van Noach

Pastor Mulinde is de hoofdspreker op de Ark van Noach, waar zaterdag 13 september a.s. een Gezinsdag plaatsvindt. Eén van de organisatoren is Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Van harte welkom op deze dag. Kom en hoor het aangrijpende verhaal van pastor Mulinde. Een andere spreker is de HVC-medewerker die net terug is van zijn reis naar Noord-Irak; hoor de verhalen over vervolging uit eerste hand.

Stichting HVC
Stichting HVC
11-09-2014
Kerk
https://www.stichtinghvc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies