25-jarig jubileum Noodhulporganisatie Medair

Op zaterdag 20 september staat de noodhulporganisatie Medair stil bij het 25-jarig jubileum. Het evenement REDAY vindt plaats in de Thousand Hills in Hilversum. Om 13:30 gaan de deuren open en iedereen is van harte welkom. Er is een feestelijk en afwisselend programma voor jong en oud.

Medair is een internationale noodhulporganisatie die hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen op de meest moeilijke plaatsen ter wereld. Om dit te kunnen doen, hebben zij de steun van donateurs en vrijwilligers nodig. Dit jubileum staat daarom in het teken van die trouwe donateurs en het vieren van 25 jaar hulp. Met deze dag wil Medair hen bedanken. Tevens hoopt de organisatie, door een kijkje achter de schermen te geven, het werk onder de aandacht te brengen bij degenen die nog niet zo vertrouwd zijn met het werk van Medair.

Wat kunnen bezoekers zaterdag verwachten?

Terwijl de kinderen naar hartenlust springen op een kussen of een tochtje maken op een ezel, kunnen de volwassenen luisteren naar sprekers als cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel.

Door de globalisering van de wereld kunnen we niet meer onze ogen sluiten voor de wereld in nood. of naar schrijver en hoogleraar Bernhard Reitsma. Wat kunnen we leren over de rol van kerk en islam en onze rol hierin. Willem van Amerongen werkzaam in Zuid-Sudan deelt zijn ervaringen van de afgelopen maanden. ‘Hoop’ in een land dat op de rand van de afgrond bungelt.

En voor de avontuurlijke mens is er de gelegenheid om te ervaren hoe het is om te werken als noodhulpverlener via een levensechte simulatie. Tevens is er een foto-expositie ter illustratie van het werk van Medair. Gedurende de hele middag kunnen de bezoekers genieten van heerlijke hapjes uit diverse landen waar Medair actief is.

Geef je op voor dit event via de speciale website www.reday.nl

Hier is ook meer informatie te vinden over sprekers en tijden van de activiteiten.

Janneke de Kruijf – Medair
Medair
11-09-2014
Hulpverlening
https://www.medair.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies