Landelijke tour Bijbel in Gewone Taal langs boekhandels

In de maand oktober presenteren 10 boekhandels de Bijbel in Gewone Taal aan het Nederlandse publiek. De landelijke tour volgt na de officiële presentatie van de Bijbel in Gewone Taal op 1 oktober als het eerste exemplaar overhandigd wordt aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. De tour begint op 2 oktober in Assen en wordt op 31 oktober afgesloten in Rotterdam.

De tour langs de boekhandels maakt de presentatie van de Bijbel in Gewone Taal voor het Nederlandse publiek compleet. De eerste presentatie begint op 2 oktober bij boekhandel Iwema in Assen. De tour loopt daarna langs Groningen, Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag, Haarlem, Middelburg, Maastricht en wordt op 31 oktober afgesloten bij boekhandel Donner in Rotterdam. In de boekhandels worden lezingen gegeven door vertalers die aan deze vertaling hebben gewerkt. Bovendien zullen diverse lokale prominenten aanwezig zijn om een exemplaar in ontvangst te nemen en wordt het publiek, soms via muziek of cabaret, uitgenodigd om de Bijbel in Gewone Taal te ontdekken.

Vertaling

De Bijbel in Gewone Taal is precies wat de naam zegt: de Bijbel in gewone taal, de taal die we allemaal dagelijks spreken. Het betreft de hele Bijbel, vertaald uit de Hebreeuwse en Griekse bronteksten door deskundige vertalers. De Bijbel in Gewone Taal is een volwaardige vertaling, die de Bijbel begrijpelijk maakt voor zo veel mogelijk mensen. Het Nederlands Bijbelgenootschap startte in 2006 met deze vertaling, die ook past in de bredere trend van begrijpelijk communiceren. De vertaling is geschikt voor iedereen die graag een duidelijke bijbel leest. Door de duidelijke, herkenbare taal komt de Bijbel dichtbij. Zo wordt lezen een ontmoeting. Op de website www.bijbelingewonetaal.nl vertellen verschillende lezers over hun ontmoeting met bijbelse personen in de Bijbel in Gewone Taal.

Officiële presentatie

Op 1 oktober wordt het eerste exemplaar van de Bijbel in Gewone Taal aangeboden aan Koning Willem-Alexander. Dit vormt het hoogtepunt van een gevarieerd programma, met sprekers, muziek en theater in het World Forum in Den Haag. Het programma wordt gepresenteerd door Jacobine Geel. Dr. Matthijs de Jong, bijbelwetenschapper en een van de vertalers van de Bijbel in Gewone Taal, zal spreken over de kracht van gewone taal.

Tourschema

Tussen 2 en 31 oktober doet de presentatietour 10 boekhandels aan:

2-10 19.30 Assen: Boekhandel Iwema, gedempte Singel 11

3-10 20.00 Groningen: Boekhandel Riemer, Nieuwe Ebbingestraat 1

4-10 16.00 Zwolle: Boekhandel Waanders in de Broeren, Achter de Broeren 1-3

5-10 14.00 Arnhem: Boekhandel Hijman/Ongerijmd, Grote Oord 15

7-10 19.30 Utrecht: Boekhandel Sjofar (Godebaltkwartier 9)

9-10 19.30 Haarlem: H. de Vries boeken (Gedempte Oude Gracht 27)

16-10 19.00 Den Haag: Van Stockum boekverkopers (Herengracht 60)

17-10 16.30 Middelburg: De Drukkery (Markt 51)

26-10 13.00 Maastricht: Dominicanen (Dominicanenkerkstraat 1)

31-10 16.00 Rotterdam: Donner (Coolsingel 119)

De Bijbel in Gewone Taal is tot stand gekomen via een nauwe samenwerking tussen Het Nederlands Bijbelgenootschap en uitgeverij Royal Jongbloed.

Christel Kerssens
NBG
18-09-2014
Media
https://www.bijbelingewonetaal.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies