Drie kleine christelijke beurzen slaan de handen ineen

De christelijke beurzen Leven & Geloven, Kerk & Gemeente en Lees en Luister slaan de handen ineen. Deze evenementen worden gelijktijdig georganiseerd op 20 en 21 maart 2015 in Jaarbeurs Utrecht. De Lees en Luisterbeurs is sinds 1978 een bekende christelijke beurs voor liefhebbers van boeken, muziek en andere producten die verkrijgbaar zijn in de christelijke boekhandel.

Leven & Geloven is een inspiratie-evenement voor christenen vol workshops, debatten, optredens en een beursvloer met bijna honderd christelijke bedrijven en organisaties. Naast Leven & Geloven en de Lees en Luisterbeurs, vindt in de Jaarbeurs tegelijkertijd de (vak)beurs Kerk & Gemeente plaats. Directeur Marco van de Wetering: “Het is een logische stap om deze drie beurzen te combineren en we verwachten hiermee een hoger bezoekersaantal te trekken dan voorgaande edities.”

Van de Wetering vervolgt: “Kerk & Gemeente wordt onder andere bezocht door beheerders en kerkelijk werkers. Deze groep enthousiaste en toegewijde mensen zijn eveneens geïnteresseerd in wat Leven & Geloven en de Lees en Luisterbeurs te bieden hebben.”

Nieuwe Traditie

Directeur Els de Jong-van Gurp van BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak: “De Lees en Luisterbeurs werd in 2013 geannuleerd vanwege een teruglopend aantal exposanten en bezoekers. Hiermee kwam een einde aan een jarenlange traditie. Sinds onze annulering werd de roep om een herstart steeds sterker. Door nu aan te sluiten bij Leven & Geloven krijgen we de kans om christelijk Nederland een brede en inspirerende beurs aan te bieden.”

Over Leven & Geloven

Het inspiratie-evenement Leven & Geloven is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks leven invulling wil geven aan christelijk leven en geloven. Op de beursvloer presenteren zo’n honderd christelijke bedrijven en organisaties zich en er worden tal van workshops, presentaties, lezingen, talkshows, debatten en muzikale optredens georganiseerd. Leven & Geloven is een onafhankelijke beurs, niet gebonden aan een specifieke kerk of levensbeschouwelijke organisatie.

Over Lees en Luister

Lees en Luister is de verzamelnaam voor alle promotiecampagnes van BCB, Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak. De Lees en Luisterbeurs (laatste editie in 2012) richtte de aandacht van de consument op de nieuwste producten, verkrijgbaar in de christelijke boekhandel. Dit gebeurde door middel van een inhoudelijk programma en een beursvloer waarop diverse Nederlandse christelijke uitgeverijen, distributeurs, boekhandels en antiquariaten acte de présence gaven.

Over Kerk & Gemeente

Kerk & Gemeente is de enige landelijke en meest uitgebreide kerkenbeurs in Nederland. Dé plek waar kerkelijk leveranciers hun diensten en producten aanbieden aan kerkrentmeesters, beheerders, kosters, kerkenraden en besturen van kerken uit alle denominaties die Nederland rijk is. Exposanten op de beurs zijn leveranciers op het gebied van (ver)bouw, onderhoud, inrichting, geluid etc. Maar ook organisaties met diensten en producten op het gebied van bijvoorbeeld kerkbladen, administratie, liturgisch textiel, orgels en websites.

Els de Jong
© Henk-Jan Oudenampsen
19-09-2014
Media
https://www.leesenluister,nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies