Website eerstehulpbijschulden voorziet in behoefte

Steeds meer mensen hebben schulden, maar praten daar niet over. Het zou zomaar uw buurman kunnen zijn. Wie vermoedt dat iemand uit uw omgeving schulden heeft vindt goede raad op de website www.eerstehulpbijschulden. Op deze site staan video’s met verhalen van mensen die met hulp uit de schulden kwamen, bekijk bijvoorbeeld de video van Linda (foto).

Sinds de lancering in mei bekeken al meer dan 14.000 mensen de website. Deze geeft tips hoe je de signalen bij iemand herkent, het onderwerp ter sprake kunt brengen en op een verstandige wijze kunt helpen. Schaamte en onmacht verlammen, daardoor hebben veel mensen met financiële zorgen vaak een zetje nodig om de problemen aan te pakken. Maar ook een helpende hand. Daarmee help je voorkomen dat bij iemand de schulden onnodig verder oplopen. De opluchting is groot bij mensen wanneer ze eindelijk een luisterend oor vinden en goede hulp krijgen.

De postcode check op de homepage van de website geeft inzicht hoe hoog het risico op schulden is in het ingetypte postcode gebied. Er is ook een rekensom die duidelijk maakt wat een lening of aankoop op afbetaling je werkelijk gaat kosten. In feite is eerstehulpbijschulden.nl interessant voor iedereen die bewust met zijn financiën wil omgaan.

Eerstehulpbijschulden.nl is een website van SchuldHulpMaatje Nederland. Een landelijke vrijwilligersorganisatie met professioneel opgeleide maatjes die mensen in hun woonplaats helpen om hun financiën weer op orde te brengen.

Eerstehulpbijschulden.nl is een website van SchuldHulpMaatje en financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bekijk de video van Linda die met hulp van haar oom uiteindelijk uit de schulden kwam. Haar video is de zien via de link onderaan dit item.


Mieke Kerkhof

25-09-2014
Hulpverlening
https://eerstehulpbijschulden.nl/linda-uit-de-schulden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies