Schoon drinkwater in Aleppo

De stad Aleppo heeft al sinds maart dit jaar te maken met een watercrisis, 2 miljoen mensen hebben zeer regelmatig geen schoon drinkwater. Het Rode Kruis (ICRC) en andere organisaties werken aan herstel van de beschadigde infrastructuur. Toch zijn er nog steeds grote delen van de stad die te maken hebben met een watertekort. Momenteel kost een doos met 12 flessen water bijna 4 Euro in Aleppo. Dat is voor een familie in nood geen duurzame oplossing.

ZOA werkt samen met de Libanese Organisatie voor Educatie en Sociale Ontwikkeling (LSESD) en de Gemeente van de Evangelische Kerken in het Midden-Oosten (FMEEC). Toegang tot Syrië is voor hulpverleners nog steeds erg moeilijk, de hulp aan de Syriërs wordt dan ook geboden door de Arabische Evangelische kerk in Aleppo. Gedurende een periode van zes maanden, ontvangen 1200 mensen, tegen een kleine vergoeding schoon drinkwater.

Gezond en schoon

Naast het feit dat mensen geld besparen zodat ze andere benodigdheden kunnen kopen, zal dit ook ziektes tegengaan en de gezondheid van de families bevorderen. Het schone drinkwater wordt aangeleverd met tanks en er wordt een nieuwe bron geboord. Het water wordt met een pomp aan de oppervlakte gebracht. Om het water op te slaan worden tanks naast de bron geïnstalleerd zodat er ook toegang tot water is als er geen elektriciteit is. Door het water regelmatig te testen en zo nodig het water te reinigen, wordt er gezorgd voor gezond en schoon water voor Syriërs.

Grootste crisis

Sinds maart 2011 hebben Syriërs al te maken met de gewelddadige burgeroorlog. Ondanks de vele crises die momenteel gaande zijn in de wereld, blijft de oorlog in Syrië veruit de grootste. Minstens 150.000 burgers kwamen om, bijna 11 miljoen mensen zijn in nood, 6,5 miljoen mensen zijn ontheemd en zeker 3 miljoen vluchtten het land uit.

ZOA
ZOA
26-09-2014
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies