Royal Jongbloed lanceert grootoudermagazine Groots

Groots! is het nieuwe magazine voor christelijke grootouders dat Uitgeverij Royal Jongbloed BV in september op de markt brengt. Het blad biedt inspiratie aan grootouders die hun kleinkinderen willen doorgeven wat ze aan levens- en geloofswijsheid hebben opgedaan. Daarnaast staan er tips, tools en spelletjes in om (je met) kleinkinderen te vermaken. Groots! Ligt vanaf deze week in de christelijke boekhandel.

“Grootouderschap wordt door veel opa’s en oma’s intens beleefd. Het is een belangrijk terrein in hun leven”, zegt uitgever Anne Westerduin. “Grootouders spelen, misschien wel meer dan een paar generaties geleden, een grote rol in het leven van hun kleinkinderen. Omdat beide ouders werken en opvang duur is, fungeren ze vaak als oppasoma en -opa. Veel grootouders zijn zestigplussers die zich nog fit voelen en graag iets met hun kleinkinderen ondernemen. Daarop speelt Groots! in.”

Magazine voor drie generaties

Het magazine onderscheidt zich doordat het zich specifiek op christenen richt. “Grootouderschap is plezierig, maar het is niet alleen maar genieten”, stelt hoofdredacteur Thea Westerbeek. “Grootouders maken zich ook zorgen over hun kleinkinderen. Bijvoorbeeld als ze niet opgroeien in een christelijk gezin. Heb je als grootouders dan een geloofsopvoedingstaak of moet je daarin terughoudend zijn? En hoe moet je omgaan met de verslavende werking van social media? Wat kun je betekenen als de ouders van je kleinkind gaan scheiden? Dergelijke onderwerpen komen in Groots! ook aan de orde. Verder is het gewoon een heel gevarieerd blad met volop foto’s, knutsels, spelletjes en verhalen. Groots! richt zich op opa’s en oma’s, maar is eigenlijk een magazine voor drie generaties: kleinkinderen, hun ouders en hun grootouders.”

Eenmalige uitgave

Groots! wordt in eerste instantie eenmalig uitgebracht. In 2015 wordt het blad mogelijk twee of vier keer per jaar uitgegeven. Het magazine telt ca. 84 pagina’s, is vanaf september te koop in de christelijke boekhandel en is te bestellen via Royal Jongbloed BV.

Thea Westerbeek
Royal Jongbloed
26-09-2014
Media
https://www.jongbloed.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies