Daan Infaindan: Mijn verlangen? Afgestudeerde studenten die ook christen zijn!

“Ik ben begonnen met evangeliseren in de binnenlanden van Papoea. Als klein kind al speelde ik domineetje, wat leek mij dat geweldig! Pas later kwam de bevestiging dat God ook mij riep; Hij gaf mij namelijk de kans om theologie te gaan studeren en zo Zijn kerk te dienen. Na deze studie werd ik beroepen als dominee in de gemeente van Senggo.”

“Twee jaar geleden kreeg ik de vraag of ik theologische lessen wilde geven aan de SMTK, een middelbare school met extra, theologische vakken. Ik zie dat als Gods leiding. God heeft een plan met mij! Hij leidde mij hier naar toe en gaf mij een nieuwe taak met nieuwe uitdagingen: jongeren enthousiast maken voor God en het geloof.”

Investeren in leerlingen

“Op de school wonen zo’n 90 jongeren uit het binnenland. De leerlingen zitten bij de school op een internaat en komen vooral uit kleine dorpjes uit het binnenland van Papoea. Ze krijgen niet alleen ‘gewone’ vakken, maar ook Bijbelse vorming. Een mooie combi: de kerk investeert in jongeren die later theoretisch en praktisch iets kunnen betekenen in maatschappij én kerk.”

Echt God leren kennen

“Gods liefde verspreiden begint met vertellen. Vertellen over Gods liefde. Maar ook vooral met elkaar leven: zorgen en vreugde delen. Als internaatleider woon ik met mijn gezin op het terrein van het internaat, waar de meeste jongeren wonen tijdens hun studie. Wij proberen een voorbeeld te geven door ons huis open te stellen. Het is bijzonder om samen met de jongeren te groeien in het leren kennen van God en Zijn genade. Mooi ook om te zien hoe op school de docenten dit in de lessen verwerken: christelijk geloof gaat ten diepste niet om theorie, maar om God echt leren kennen.”

Toekomstdroom

“Mijn verlangen? Ik hoop dat we niet zozeer slimme studenten afleveren, maar vooral studenten die echt christen zijn en hun verantwoordelijkheid nemen in werk en kerk, zowel in het binnenland als hier aan de kust.”

Daniel (Daan) Infaindan komt uit Biak, Papoea. Hij is getrouwd en heeft 5 kinderen. Een van hen gaat al naar de middelbare school SMTK. Daan studeerde af aan de Theologische school STM te Boma, diende een aantal jaar als predikant en geeft nu theologieonderwijs aan de SMTK.

De Verre Naasten
De verre Naasten
27-09-2014
Buitenland
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies