Een half jaar strijd tegen Ebola

Al ruim een half jaar wordt Liberia geteisterd door het Ebola virus, sinds maart kostte het aan zeker 1600 mensen het leven. Op dit moment zijn 12 dorpen waar ZOA werkt geïdentificeerd als “Ebola-gebieden”. In deze dorpen kunnen ZOA en de lokale organisaties geen gewone activiteiten meer uitvoeren, om het gevaar van besmetting van personeel te voorkomen.

Wél zal het gespecialiseerde Ebola voorlichtingsteam deze dorpen bezoeken om met hen te praten en hen te adviseren hoe hiermee om te gaan. De afgelopen weken heeft ZOA heel veel mensen kunnen bereiken. In totaal is er tot op de dag van vandaag bijna 10.000 liter chloor uitgedeeld, 1.327 emmers en 29.532 stukken zeep. De huishoudens zijn groot, dus met het uitdelen van deze producten heeft ZOA zo’n 295.320 mensen bereikt met middelen om de gezondheid te bevorderen. Er zijn 160.444 mensen bereikt met informatie en voorlichting over Ebola.

ZOA verstrekt informatie over Ebola om zo de vooroordelen en het mysterie rondom deze ziekte te ontmaskeren. Door preventie proberen wij de keten van overdracht te doorbreken. Het virus verspreidt zich echter snel en Liberia lijkt het land te worden dat momenteel het zwaarst wordt getroffen. De internationale respons is nog steeds onvoldoende en er is een grootschalige actie nodig om deze uitbraak te beheersen.

Help mee en steun dit belangrijke preventieproject!

ZOA
ZOA
30-09-2014
Hulpverlening
https://www.zoa.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies