Amerika maakt zich op voor Dove Awards

In november worden de Zilveren Duif Awards voor de derde maal uitgereikt, maar voor het zo ver is, maakt Amerika zich op voor alweer de 45e editie van de Dove Awards. Amerika heeft al jaren haar eigen ‘Zilveren Duiven’. De Dove Awards gelden als de meest prestigieuze onderscheiding in christelijke muziek, naast de Grammy Awards, en worden uitgereikt door de Gospel Music Association.

In augustus zijn de genomineerden voor dit jaar bekend gemaakt. Chris Tomlin, Mandisa, Matt Maher en Hillsong United hebben allemaal diverse nominaties gekregen en behoren tot de grootste kanshebbers.

Tenminste… als je Wayne Haun niet meerekent. Waar Mandisa maar liefst vijf nominaties in ontvangst nam, kreeg Wayne Haun er twaalf. Dat grote verschil is te verklaren; de relatief onbekende Haun werkt als producer en schrijver voor met name southern gospel artiesten, zoals bijvoorbeeld Ernie Haase & Signature Sound. Dankzij zijn medewerking aan de verschillende projecten, kwam zijn totaal aan (gedeelde) nominaties op een dozijn uit.

Hillsong United kreeg haar nominaties vooral vanwege het lied ‘Oceans (Where Feet May Fail)’. Het lijkt na Matt Redman’s ’10.000 Reasons’ als nieuwe favoriet de wereld over te gaan. Onlangs werd een Nederlandse vertaling van het lied uitgegeven via Small Stone Media.

De Dove Awards worden traditiegetrouw uitgereikt met een flinke show, ditmaal op 7 oktober en gepresenteerd door MercyMe’s Bart Millard en rapper Lecrae. Tijdens de uitreiking treden artiesten als Kari Jobe, Natalie Grant, For King & County, MercyMe, Newsboys en Mandisa op. Het Trinity Broadcasting Network zal de show wereldwijd uitzenden.

Leon van Steensel

Leon van Steensel is journalist, publicist en copywriter. Specialist op het gebied van christelijke muziek. Altijd opzoek naar het verhaal achter een song. Leon werkte jaren bij GMI-music en is momenteel eigenaar van ‘Leon van Steensel Producties’, een tekst, promotie en marketing bureau. Leon is freelance medewerker van christelijknieuws.nl

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl

04-10-2014
Muziek
https://www.doveawards.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies