Iona’s Joanne Hogg neemt project op in Ierse grot

VIDEO – Joanne Hogg, zangeres van de band Iona, werkt mee aan een bijzonder project van collega muzikant Andy Rogers. De artiesten nemen binnenkort in een Ierse grot muziek op die haar oorsprong heeft in een vergelijkbare grot. Voor het project is de groep een crowdfunding actie gestart.

Het is de bedoeling van het ‘grotten-project’ zo dicht mogelijk bij haar oorsprong komt te liggen. En die oorsprong gaat maar liefst 3000 jaar terug. Andy Rogers (www.andyrogersmusic.com) beschrijft de situatie als ‘een muzikant die toen op de vlucht was voor zijn jaloerse schoonvader vanwege politieke verwikkelingen’. De muzikant verschool zich in grotten… en schreef er liederen over zijn ervaringen.

Andy kreeg het idee voor zijn project nota bene op terugreis vanuit Nederland. Hij besloot om samen met onder andere Joanne Hogg, deze liederen (Psalmen van David) op te nemen in de plek die het dichtst bij die oorsprong komt: een grot.

‘The Cave Sessions’ zal uit diverse sessies bestaan. De eerste sessie (met Joanne Hogg) zal audio en video bevatten over Psalm 57.

Leon van Steensel

Leon van Steensel is journalist, publicist en copywriter. Specialist op het gebied van christelijke muziek. Altijd opzoek naar het verhaal achter een song. Leon werkte jaren bij GMI-music en is momenteel eigenaar van ‘Leon van Steensel Producties’, een tekst, promotie en marketing bureau. Leon is freelance medewerker van christelijknieuws.nl

Leon van Steensel voor christelijknieuws.nl

04-10-2014
Muziek
https://www.andyrogersmusic.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies