Zwolle-Berkum in actie voor Soemba

Op 5 oktober organiseert de gemeente Zwolle-Berkum in samenwerking met De Verre Naasten een zendingszondag. Deze zondag is het startpunt voor inzamelingsacties voor mensen op Soemba. Gemeentebreed gaan kerkleden zich inzetten met spaaracties en workshops. Van worsten maken en stickers plakken tot aan overhemden strijken en vogelhuisjes bouwen.

De ochtenddienst van 5 oktober staat in het teken van Zending & Hulpverlening. Het gezin van Rudolf en Janneke de Vries woonde op Soemba. Zij werkten hier via De Verre Naasten. Rudolf zal in de dienst meer vertellen over het leven op Soemba. Janneke gaat op de kidsclub in gesprek over de boerengezinnen op dit eiland in Indonesië. Na de dienst is er koffie, thee en fris en verdere kennismaking mogelijk met het zendings- en hulpverleningswerk op Soemba. En dan begint het echte werk: de geldinzamelingsacties.

Of de worsten daadwerkelijk gemaakt gaan worden, is nog de vraag. Het is één van de ludieke ideeën van de Z&H-commissie voor een workshop. Kerkleden vanaf 12 jaar mogen zelf workshops bedenken en zo hun talenten delen. Inspirerend, serieus, origineel of vooral ludiek; alles mag. Samen genieten van elkaars mooie of gekke hobby’s en op een leuke manier geld ophalen voor mensen die het nodig hebben. De basisschoolkinderen gaan ook aan de slag. Zij hebben een speciale stickeractie: ‘boompje, beestje, Soemba’.

“Door als kerk samen aan dit project te werken, hopen we naast een mooie opbrengst voor de boerengezinnen op Soemba dat het een opbouwend project zal zijn voor ons als gemeente!”, aldus de Z&H-commissie.

De Verre Naasten
De verre Naasten
04-10-2014
Hulpverlening
https://www.deverrenaasten.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies