Run for the Message breekt alle records

De sponsorloop Run for the Message heeft afgelopen zaterdag 4 oktober ruim 20.000 euro opgebracht voor het wereldwijde zendingswerk van Operatie Mobilisatie. Op negen locaties deden ruim 200 deelnemers mee.

De run werd in totaal in 25 landen en op 63 locaties georganiseerd. De run in Nederland breekt alle records op het gebied van locaties, deelnemers en opbrengsten ten opzichte van de run in eerdere jaren.

Er was veel enthousiasme en deelnemers deden op diverse manieren mee. Zo werd er in IJlst o.a. gewandeld, in Zwolle een mooie route langs de IJssel hardgelopen en was er bij de run in Urk een wedstrijdelement voor de vijf en tien kilometer. In Nieuwerkerk a/d IJssel deden zelfs ouders en grootouders met kinderwagens mee. De opbrengst van de runs komt ten goede aan de zendingswerkers en –projecten van OM en dit jaar werd ook geld ingezameld voor de zo nodige noodhulp in Irak.

Op diverse locaties in Nederland en volgend jaar weer

Run for the Message werd op de verschillende plekken gestart vanuit kerken, huiskamers en natuurgebieden en werd georganiseerd door thuisfrontteams van zendelingen. De run werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en vond dit jaar plaats in Amersfoort, Emmeloord, Haarlem, IJlst, Kockengen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oldebroek, Scherpenzeel en Urk. In 2015 in dezelfde periode wordt de run weer georganiseerd. De sponsorloop wordt ieder jaar georganiseerd door Operatie Mobilisatie om aandacht te vragen en fondsen te werven voor haar werk.

Deelnemers die nog mee willen doen aan een run kunnen dit doen in Dedemsvaart op 11 oktober en in Den Haag op 15 november. Aanmelden kan via de website: www.operatiemobilisatie.nl/runforthemessage.

Deelnemers kunnen zich ook aansluiting het Running Team van Operatie Mobilisatie op deze manier op een eenvoudige manier projecten of zendingswerkers van OM steunen door zich te laten sponsoren bij andere wedstrijden.

Wouter Klop
Operatie Mobilisatie
07-10-2014
Samenleving
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies