Eerste oplage Bijbel in Gewone Taal uitverkocht

Binnen een week is de eerste oplage van de Bijbel in Gewone Taal uitverkocht. Er zijn 65.000 exemplaren van deze nieuwe vertaling van de Bijbel gedrukt en verspreid in het land. Wie nog een exemplaar wil kopen moet snel zijn, want veel boekwinkels zijn al uitverkocht. De tweede oplage van 55.000 exemplaren zal eind oktober beschikbaar zijn.

De Bijbel in Gewone Taal is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap, en uitgegeven in samenwerking met uitgeverij Royal Jongbloed. Het eerste exemplaar werd op 1 oktober aangeboden aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Rieuwerd Buitenwerf, directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap: ‘De grote vraag naar de Bijbel in Gewone Taal bevestigt de toegevoegde waarde van deze nieuwe vertaling. We zijn heel blij dat de Bijbel in Gewone Taal voorziet in de behoefte aan een duidelijke bijbel die de tekst dichtbij brengt voor iedereen.’

Philippe van Heusden, bijbeluitgever Royal Jongbloed: ‘We zijn blij met de overweldigende belangstelling en we hebben meteen ruimte op de persen gereserveerd om zo snel mogelijk weer te kunnen leveren.’

Derde druk

De tweede druk van de Bijbel in Gewone Taal bestaat uit 55.000 exemplaren. De twee edities van de Bijbel in Gewone Taal, de standaardeditie en de huisbijbel, zullen eind oktober weer verkrijgbaar zijn.

De derde druk van de Bijbel in Gewone Taal volgt naar verwachting eind november, in een oplage van 65.000 exemplaren. Hiermee komt de totale oplage van de Bijbel in Gewone Taal in 2014 op 185.000 exemplaren.

Online beschikbaar

De Bijbel in Gewone Taal is digitaal verkrijgbaar als app en E-book. Vanaf 15 oktober kan iedereen 30 dagen kennismaken met de nieuwe vertaling op debijbel.nl. Meer informatie leest u op: www.bijbelingewonetaal.nl/producten

Over het Nederlands Bijbelgenootschap

Al tweehonderd jaar brengt het Nederlands Bijbelgenootschap de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland. Dat doen wij door de Bijbel te vertalen, de Bijbel beschikbaar te stellen, uitleg en achtergronden over de Bijbel te geven en mensen de relevantie van de Bijbel te laten ervaren. Meer dan 140.000 leden en donateurs maken het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap mogelijk.

Nederlands Bijbelgenootschap
© Henk-Jan Oudenampsen
08-10-2014
Media
https://www.bijbelingewonetaal.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies