Welkom aan nieuwe professionele jongerenwerkers

Tijdens een bijeenkomst ontvingen zes Jongerenwerkstudenten van de Wittenberg hun theoriecertificaat, zij zijn nu professioneel voorbereid op de praktijk. Er waren veel betrokkenen vanuit hun kerkelijke gemeentes, familieleden en vrienden bij hun diplomering.

Na een intensief deeltijd onderwijsprogramma van twee jaar rondden zes studenten afgelopen vrijdag hun studie af. Tijdens de opleiding wordt de theorie van de lesdagen meteen toegepast op de werkpraktijk van elke individuele student.

Naast modules die direct gerelateerd zijn aan het jongerenwerk, wordt tijdens de opleiding ook aandacht besteed aan de persoonlijke- en geloofsontwikkeling van de studenten zelf. ‘Zonder een stevige persoonlijke basis heb je jongeren uiteindelijk niets te bieden’ aldus student Eisse Noordhof. Hij is straatwerker bij Youth for Christ Zwolle en vertelde op de avond over de ontwikkeling die hij tijdens de opleiding ervoer.

Martin Tensen, trainer van de opleiding, behandelde het thema ‘Kroon en loon’ over de arbeidsvoorwaarden in Gods Koninkrijk. De keuzes die we maken en wat we doen in dit leven hebben gevolgen voor de eeuwigheid. Straks mogen we de kroon die ons wacht voor de troon van Jezus leggen (Openbaring 4:10).

Gerrina van Egdom

08-10-2014
Onderwijs
https://www.jongerenwerkersopleiding.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies