Hulp voor 150000 mensen in Noord-Irak

Veel families in Noord-Irak zijn gevlucht voor het geweld van IS en in Irak zelf zijn er al meer dan 1.8 miljoen ontheemden. Hulp is hard nodig voor de mensen in Noord-Irak. De families hebben dringend voedsel en schoon drinkwater nodig om te overleven.

Veel van hen zijn zo verzwakt dat ze niet meer op hun benen kunnen staan. Gezinnen zoeken onderdak in verlaten gebouwen en anderen slapen in een zelf gemaakte tent of in de open lucht.

World Vision-medewerker Katryn Taetsch vertelt: “Veel mensen zijn gevlucht naar de steden in Koerdistan en verblijven nu in opvanghuizen en kerken. Deze plaatsen zijn overvol en er komen alleen maar meer vluchtelingen bij.”

World Vision wil in de komende zes maanden 150.000 mensen helpen op het gebied van:

– Voedsel; we verspreiden voedselbonnen waarmee families voeding kunnen kopen.

– Hygiëne: we verspreiden hygiëne en baby-kits en zorgen voor water, zodat mensen zichzelf, maar ook hun kleren, kunnen wassen.

– Sanitaire voorzieningen: er komen mobiele toiletten.

– Gezondheidszorg: er komen mobiele en vaste gezondheidsklinieken, zodat mensen bij de dokter, verpleegkundige en/of verloskundige terecht kunnen.

Daarnaast bereiden we de mensen ook voor op de komende winter door nu al dekens, warme kleding en kachels in te kopen. World Vision richt zich allereerst op de meest kwetsbare families, zoals gezinnen met jonge kinderen of met kinderen met een handicap.

Wilt u ons werk in het Midden-Oosten steunen? De kinderen hebben uw steun nodig.

World Vision
World VIsion
10-10-2014
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies