Oslo Gospel Choir presenteert cd bij Nederlandse optredens

Het Oslo Gospel Choir keert terug naar Nederland voor twee concerten, en presenteert bij die optredens haar gloednieuwe album ‘I Go To The Rock’. De warme band die het koor met ons land heeft, blijkt niet alleen uit de optredens op 7 en 8 november; op de nieuwe cd zingt Pearl Jozefzoon, bekend van The Voice Of Holland, mee.

De waardering vanuit ons land voor het Noorse Oslo Gospel Choir is er al sinds het begin. Het koor, onder leiding van Tore Aas, vierde vorig jaar in ons land haar 25-jarig bestaan en heeft in die periode regelmatig Nederland bezocht en een relatie opgebouwd met het publiek. Die waardering is dan ook wederzijds.

En dat blijkt ook uit de inbreng vanuit Nederland op de nieuwe cd ‘I Go To The Rock’. Het album zal elf gospel klassiekers bevatten zoals ‘Precious Lord Take My Hand’ en ‘Just A Closer Walk With Thee’, uitgevoerd in de bekende en geliefde stijl door het Oslo Gospel Choir. Voor de gelegenheid heeft het koor gekozen voor verschillende gastartiesten uit Zweden, Duitsland, Amerika en Nederland. Pearl Jozefzoon zingt mee op het lied ‘Sometimes I Feel Like A Motherless Child’.

Deze week ging laatstgenoemd lied in premiere op GrootNieuwsRadio en werd het voor de gelegenheid gratis ter beschikking gesteld. Het lied is te vinden op gospelnu.nl/oslo.

De concerten (7 november in de Bethel in Drachten en 8 november in zalen A4 in Leiderdorp) gaan weer vergezeld van een workshop. Dirigent Tore W. Aas deelt hier verhalen en tips vanuit zijn grote ervaring als liedschrijver en dirigent van het koor. Voor de workshop dient men zich los aan te melden, wat kan via de website van GospelNU, dat de optredens organiseert: www.gospelnu.nl. Kaarten voor de optredens zijn verkrijgbaar via www.truetickets.nl/oslogospelchoir

Over het Oslo Gospel Choir:

Dirigent Tore Aas startte het Oslo Gospel Choir 25 jaar geleden en sindsdien geldt het koor als wereldwijd voorbeeld. Het trad op met Noorse prinsessen, op de Olympische Spelen en met een keur aan internationale artiesten. De kracht van het Oslo Gospel Choir zit in de muziek en de beleving; zelden kom je een koor tegen dat dusdanig hoge kwaliteit brengt en je zingend naar huis doet gaan. Of het nu swingende gospel, meeslepende aanbidding of intieme meezingers zijn. Uniek daarbij is dat het koor nog altijd uit veel oorspronkelijke leden bestaat. Met recht wordt het een zingende familie genoemd. Die band straalt het koor uit vanaf het podium, wat overslaat naar het publiek. Warmte, verbondenheid en bemoediging zijn daarom typerende steekwoorden voor een avond met het Oslo Gospel Choir! Voor haar 25-jarig jubileum bracht het Oslo Gospel Choir een speciale cd uit: ‘God Gave Me A Song’. Het titelnummer was het ‘jubileumlied’. Tore (spreek uit: Toere) Aas werkt als tekstschrijver van het koor regelmatig samen met gospelgrootheden zoals Andrae Crouch.

Over GospelNU:

GospelNU is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van evenementen en management van gospel artiesten. Wij bieden een compleet dienstenpakket aan op het gebied van events, management en organisatie. Creativiteit, flexibiliteit en professionaliteit zijn daarbij onze sleutelbegrippen. Kijk voor meer informatie op www.gospelnu.nl.

Leon van Steensel
Gospelnu
10-10-2014
Muziek
https://www.gospelnu.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies