Nieuwe Bijbeluitgaven buitelen over elkaar

De Bijbel in Gewone taal is nog maar net verschenen en vanaf eind oktober volgt er alweer een nieuwe bijbeluitgave: de HSV-Studiebijbel. Op 31 oktober wordt deze gepresenteerd in de Theologische Universiteit in Apeldoorn.

Deze studiebijbel wil helpen om de Bijbel beter te begrijpen: Bijbel als Woord van God – krachtig en levensveranderend. De HSV-Studiebijbel maakt gebruik van de bijbeltekst in de Herziene Statenvertaling. Een aan het hedendaags taalgebruik aangepaste herziening van de Statenvertaling. De HSV – in 2010 uitgegeven – behoort inmiddels in Nederland tot een geliefde en gewaardeerde bijbelvertaling.

De HSV-Studiebijbel is de meest omvattende studiebijbel in het Nederlandse taalgebied. De hoofdredactie wordt gevormd door prof. dr. M. J. Paul( Oude Testament) en prof. dr. T. M. Hofman. (Nieuwe Testament)

Als basis voor de HSV-Studiebijbel diende de ESV Study Bible. Dat levert naast de bijbeltekst uitvoerige inleidingen, kanttekeningen, uitleg, tijdlijnen, kaarten en illustraties op. Tijdens het vertalen is er bewust voor gekozen de tekst waar nodig aan de Nederlandse context aan te passen. Achterin de HSV-Studiebijbel staan bovendien meer dan 70 artikelen die relevante informatie bieden op het gebied van Bijbelse archeologie, de grondtalen van de Bijbel, de geschiedenis van de Bijbeluitleg en de Bijbelse theologie. In een aantal andere artikelen vindt een fundamentele doordenking plaats van de betekenis van de Bijbel voor het dagelijks leven.

Het geheel maakt dat de HSV-Studiebijbel een belangrijk hulpmiddel is voor persoonlijk bijbelgebruik en een schat aan materiaal biedt bij preek- en lesvoorbereiding van predikanten, Bijbelstudiegroepen en docenten in het voorgezet en hbo-/wo-onderwijs.

Prof dr. T.M. Hofman: “Deze studiebijbel biedt veel extra’s en is een bron aan informatie, waarbij schema’s, tabellen, afbeeldingen en landkaarten etc. een waardevolle ondersteuning bieden. De stijlvolle opmaak kan daarbij ook heel verhelderend werken, zeker in een tijd waarin het visuele van groot belang is. En al die (recente) informatie in één band met een goed Bijbelgetrouw uitgangspunt is naar mijn idee winst.”

Jongbloed

10-10-2014
Media
https://www.jongbloed.com

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies