De kinderen van EBS De Fontein halen ruim 4000 euro op voor IJM

Evangelische basisschool De Fontein in Hogeveen heeft passie voor recht. Daarom werd er in de afgelopen week een projectweek gehouden om de kinderen ervan bewust te maken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat er nog 27 miljoen slaven zijn in de wereld. De kinderen van De Fontein haalden ruim 4000 euro op voor International Justice Mission.

Er zijn gastlessen gegeven door International Justice Mission (IJM) over wat zij doen voor kinderen die in slavernij leven. Het heeft de kinderen geraakt en ze zijn enthousiast geworden om geld in te zamelen voor deze stichting. De kinderen hebben klusjes gedaan voor familie en vrienden. Verder hebben ze een sponsorloop gelopen afgelopen dinsdag. Dat was ook een groot succes.

Leerkrachten liepen ook mee en alle kinderen van de school. Er was veel belangstelling, waardoor het een feestelijke aangelegenheid werd. De (116) kinderen hebben ruim 4000 euro opgehaald voor IJM.

Over International Justice Mission Nederland

Wij stoppen niet nadat wij mensen hebben gered van hun misbruik. Ons uiteindelijke doel is om het misbruik te voorkomen. Dit doen wij door te werken aan Rechtssysteem transformatie, oftewel het veranderen van rechtssystemen. Wij werken samen met lokale overheden en gemeenschappen om in te spelen op zowel urgente als lange termijn noden.

De resultaten? Veranderingen die de armen tegen geweld beschermen.

Zie hier de drie fases voor verandering van rechtssystemen:

Fase 1 | Casework

Wij werken samen met lokale autoriteiten om slachtoffers van specifieke misdaden te redden, criminelen voor de rechtbank verantwoording af te laten leggen en slachtoffers nazorg te bieden. Naast individuele zaken werken wij ook aan het versterken van het rechtssysteem. Samenwerking in casework biedt ons de kans om: Coaching en training te geven. Specifieke problemen te ontdekken in het rechtssysteem waardoor de armen kwetsbaar zijn voor geweld.

Fase 2 | Systemen hervormen

We zetten het Casework voort en lanceren intensieve, gezamenlijke projecten met als doel het juridisch systeem te verbeteren om specifieke vormen van criminaliteit tegen te gaan.

In de vormgeving van projecten gebruiken wij wat wij geleerd hebben uit individuele zaken, om te veranderen wat er het meest mis gaat in het rechtssysteem. Aan het eind van deze tweede fase, willen wij het volgende laten zien:

Dat het rechtssysteem beter in staat is kwetsbare mensen te beschermen tegen de criminaliteit die we bestreden. Dat deze verbetering heeft bijgedragen in de vermindering van deze criminaliteit.

Fase 3 | Winst waarborgen

Wij monitoren en evalueren resultaten en blijven ondersteuning bieden aan onze lokale overheidspartners. We kunnen er nu op vertrouwen dat het rechtssysteem de armen effectief beschermt tegen het geweld dat we hebben bestreden.

Meemme Wever
De Fontein
11-10-2014
Samenleving
https://www.ebs-defontein.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies