Bijbels Museum wordt recycle- en doorgeefhuis van gebruikte Bijbels

Het Bijbels Museum wordt een opvanghuis voor bijbels – tijdelijk, want bezoekers van het museum mogen op hun buurt een eerder ingeleverde bijbel ook weer meenemen. Het doel is om bijbels die ongebruikt bij mensen thuis staan een nieuw leven te geven.

Het Bijbels Museum roept iedereen op om 15 oktober tussen 11:00 en 15:00 hun oude bijbels in te komen leveren in het Bijbels Museum. De toegang tot het Bijbels Museum is voor iedereen die een bijbel komt inleveren gratis. Ook na 15 oktober geldt dit aanbod.

Iedereen die een bijbel inlevert wordt gevraagd een opmerking of herinnering in deze bijbel te schrijven. De bijbels worden gepresenteerd in de Bijbelzaal van het museum, in een speciale wisselkast-op-zaal.

Judikje Kiers, directeur van het Bijbels Museum, over dit nieuwe project: “het initiatief voor de tijdelijke opvang van bijbels past binnen onze hedendaagse recycle- en doorgeef-cultuur. Het Bijbels Museum wil laten zien dat het oude tradities respecteert en tegelijkertijd meegaat met de actuele ontwikkelingen. Ik vind het prachtig dat we oude privé-bijbels aan nieuwe lezers kunnen doorgeven.”

Activiteit: Bring Your Own Bible

Wat: Lever oude bijbels in

Wanneer: Woensdag 15 oktober, tussen 11:00 en 15:00 uur in het Bijbels Museum, Herengracht 336, Amsterdam – toegang met een bijbel gratis.

Loes Wijnstekers
© Henk-Jan Oudenampsen
14-10-2014
Media
ww.bijbelsmuseum.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies