Overheid start campagne om gehoorschade te voorkomen

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), Duncan Stutterheim (CEO van SFX Europe), DJ Oliver Heldens, Berend Schans (VNPF) en Hans Ligtermoet (VVEM) starten samen de campagne ‘I love my ears’ om gehoorschade te voorkomen. De start zal plaatsvinden op zaterdag 18 oktober in de Amsterdam Arena om 21.00 uur. Voorafgaand aan het Amsterdam Music Festival dat daar die avond plaatsvindt in het kader van Amsterdam Dance Event.

De campagne is tot stand gekomen in samenwerking tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de organisatoren van muziekevenementen en poppodia, de Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF). Met deze partijen heeft staatssecretaris Van Rijn een convenant gesloten om het volume terug te draaien tot een niveau dat veilig is met gebruik van de juiste oorbescherming. Daarnaast moet die oorbescherming betaalbaar beschikbaar zijn bij concerten en muziekevenementen en moeten bezoekers actief worden voorgelicht over hoe zij zonder schade kunnen genieten van muziek. Die actieve voorlichting start met de nieuwe campagne.

De campagne ‘I love my ears’ start met de onthulling van de campagnebeelden die vanaf dat moment zichtbaar zullen zijn op muziekevenementen en concerten. Voor elke muzieksoort is een passend beeld beschikbaar. Van dance tot Nederlandstalige muziek tot reggae en metal. Vervolgens worden oordoppen uitgedeeld aan de eerste bezoekers van Amsterdam Music Festival die vanaf 21 uur binnenkomen.

Van Rijn, Stutterheim, DJ Oliver Heldens, Schans en Ligtermoet zijn beschikbaar om media te woord te staan over de campagne en het belang van goede gehoorbescherming tijdens het uitgaan. Door van je oren te houden en ze goed te beschermen kun je een leven lang genieten van muziek.

Rijksoverheid
© Henk-Jan Oudenampsen
16-10-2014
Samenleving
https://www.ilovemyears.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies