Geld nodig voor Vluchtgarage Amsterdam

Voedingsmiddelen, OV-kaarten, medicijnen, Nederlandse lessen, maaltijden – de vluchtelingen die in de Vluchtgarage in Amsterdam verblijven, krijgen op allerlei manieren ondersteuning. Onder andere diaconaal centrum Stap Verder ondersteunt de Vluchtgarage. Dit centrum is een samenwerking van zes kerken in Amsterdam-Zuidoost.

Bewoners van de Vluchtgarage bezoeken bijvoorbeeld maaltijden of Nederlandse lessen die Stap Verder organiseert. Ook kunnen ze hier douchen en hun kleren wassen of langskomen tijdens het juridische en het diaconaal-pastorale spreekuur. Iedere donderdagmiddag gaat een coördinatiegroep bovendien op bezoek bij de Vluchtgarage om bijvoorbeeld levensmiddelen en OV-kaarten langs te brengen.

Het aantal bezoekers groeit en daarmee ook de kosten om hen te ondersteunen. Stap Verder schat dat de onvoorziene kosten in totaal oplopen tot 7.500 euro. Daarom heeft Stap Verder een beroep gedaan op Kerk in Actie voor financiële ondersteuning.

Kerk in Actie draagt al 4.500 euro bij aan Stap Verder. Voor het werk voor de Vluchtgarage trekt Kerk in Actie nog eens 2.500 euro extra uit.

Wilt u ook bijdragen? Ga dan naar de site van Kerk in Actie via onderstaande link.

Kerk in Actie
Kerk in Actie
16-10-2014
Hulpverlening
https://www.kerkinactie.nl/

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies