Zeven jongeren starten actie: NEE tegen Ebola

Zevental jongeren start actie voor de strijd tegen Ebola Sinds deze week is de website www.NEEbola.nu online. Een initiatief van een zevental jongeren dat geraakt werd door de ernst van de situatie en de langzame reactie om het Ebolavirus de kop in te drukken.

De website roept Nederlanders op om actie te ondernemen via ondersteuning en gebed. Ondersteuning kan d.m.v. donaties aan de Nederlandse organisaties die actief zijn in de strijd tegen Ebola. Een overzicht van deze organisaties staat op de site. Gebed is naast alle menselijke inzet van groot belang!

De zeven jongeren die achter het bewustwordingsinitiatief zitten, vormen samen Studiegroep Ontwikkelingssamenwerking (StOS). Ze komen regelmatig bij elkaar om na te denken over ontwikkelingssamenwerking. Ook proberen zij daarbij een christelijke visie te vormen op de verschillende thema’s die hieraan gerelateerd zijn. Op de laatste bijeenkomst kwam ook Ebola ter sprake, er werd geopperd om een initiatief te starten om bewustwording te stimuleren. Nu anderhalve week later is de lancering van de website een feit!

Huig Markus

17-10-2014
Hulpverlening
https://www.NEEbola.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies