EO programma Checkpoint is opnieuw in de prijzen gevallen

Het programma Checkpoint van de EO heeft tijdens de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring de Gouden Stuiver 2014 gewonnen, de belangrijkste tv-prijs voor kinderprogramma’s. Checkpoint is een programma waarin verschillende experimenten worden uitgevoerd.

Checkpoint is een programma voor échte jongens en stoere meiden. Het programma speelt zich af in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Die loods is de testruimte waar presentator Klaas van Kruistum samen met een team van stoere jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert. Een leerzaam programma met een knipoog.

Wel een gek ding hoor

Presentator Klaas van Kruistum: ‘Met klamme handjes zaten we vooraan in Carré bij de Televizier-ring. Naast ons zaten Wie is de Mol? Junior en Freek in het wild, de andere genomineerden voor deze felbegeerde prijs. Toen kwam het moment: “En de winnaar van de Gouden Stuiver is… CHECKPOINT!”

Wat zijn wij blij! Iedereen onwijs bedankt voor het stemmen! Wel een gek ding hoor, die prijs! Het heeft niets weg van een Stuiver. Maar, hé, misschien kunnen we er nog een leuke test mee doen…’

Verkocht aan de Duitse zender ZDF

In augustus van dit jaar werd bekendgemaakt dat het format van het populaire EO-kinderprogramma Checkpoint is verkocht aan de Duitse zender ZDF. In het najaar van 2014 komt de zender met één seizoen van Checkpoint met een eigen presentator en testteam. Ook is er door andere landen interesse getoond in het format.

TV-Beeldenprijs

Begin dit jaar ontving Checkpoint De TV-Beeldenprijs voor Beste Jeugdprogramma. In 2012 won Checkpoint de kinderjuryprijs van de Prix Jeunesse 2012 in de categorie non-fictie (7 tot 11 jaar) en de Cinekid publieksprijs 2012 (Kinderkastprijs). Ook won presentator Klaas van Kruistum de MediaSmarties Award 2012 voor favoriete mannelijke presentator onder kinderen.

Redactie christelijknieuws
NOS schermafdruk
18-10-2014
Media
https://www.eo.nl/checkpoint

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies