Charia You uit Cambodja naar Open Dag Trans World Radio

Trans World Radio (TWR) organiseert op donderdagmiddag 23 oktober een Open Dag met gastspreker Charia You (TWR Cambodja). U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen achter de schermen van TWR en meer te horen over het werk van TWR.

De oma van gastspreker Charia You overleefde als één van de weinige christenen het Pol Pot regime. Charia is een derde-generatie christen. Dat is zeer zeldzaam in Cambodja. Zij zal vertellen over haar land en het werk van TWR onder de kinderen in Cambodja.

Naast verschillende presentaties wordt er ook een ontspannende kookworkshops ‘Cambodjaans hapje’ aangeboden.

Voor kinderen vanaf groep 1 worden er leuke activiteiten georganiseerd. Zo kunnen zij hun eigen radioprogramma maken en is er een puzzeltocht en knutseltafel.

Locatie:

Huize De Schaffelaar

Stationsweg 6

3771 VH Barneveld

Tel.: 0342 – 478432

Tijd: 13.15 – 16.30 uur

Bernard Oosterhoff, algemeen directeur TWR Nederland: ‘In de eerste week van oktober zijn we samen met een cameraploeg van Family7 naar de KwaZoeloe-Natal geweest. De studio van TWR staat midden in de provincie KwaZoeloe-Natal. We zijn diep de bush-bush in gegaan om luisteraars van TWR te spreken en zijn met mooie verhalen thuisgekomen. Hiervan maak ik u graag deel op de Open Dag!’

Radio bereikt de ‘onbereikten’ van deze wereld

Radiogolven zijn niet tegen te houden. Ze gaan door politieke, geografische, sociale en religieuze grenzen. Radio komt in landen waar christenvervolging is, zoals Noord Korea en het Midden Oosten. In oorlogsgebieden en veraf gelegen gebieden.

Radio is een privé medium, waar in het geheim naar geluisterd kan worden.

Radio bereikt grote groepen mensen tegelijk met dezelfde boodschap tegen lage kosten.

Radio bereikt mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen (wereldwijd zijn er 800 miljoen analfabeten).

Voor velen is radio de enige mogelijkheid om het Evangelie te horen.

Radioprogramma’s uitzenden is lange termijnwerk: de programma’s komen dagelijks of wekelijks terug en hebben vaak een trouw luisterpubliek, waardoor de mensen echt onderwezen en toegerust worden.

TWR wereldwijd

Trans World Radio (TWR) zendt radioprogramma’s uit die in een groot deel van de wereld zijn te ontvangen, in meer dan 230 talen en dialecten. De programma’s kunnen dagelijks worden ontvangen door miljoenen mensen in 160 landen. Hiervoor maakt TWR gebruik van meer dan 2.000 zendlocaties: middengolfzenders, kortegolfzenders en FM stations, maar ook satellietuitzendingen, kabel netwerken en uitzendingen via internet en mobiele telefoon.

Werkwijze TWR

Uitzendingen TWR blijven dichtbij cultuur van het land. In de taal en het gebied waar TWR uitzendt, werken we zo veel mogelijk samen met de plaatselijke kerk, christenen en andere christelijke organisaties. Op deze manier blijven de programma’s dicht bij de mensen en hun cultuur staan. TWR ondersteunt de kerken bij het volvoeren van de grote zendingsopdracht die Jezus gaf in Mattheus 28:19. TWR richt zich via de radio en andere media vooral op gebieden en culturen waar zendelingen (vrijwel) niet kunnen komen, bijvoorbeeld vanwege christenvervolging.

Inhoud programma’s

Hoop brengen aan hen die zonder hoop zijn: In 2009 zijn 8 bekeerlingen onder de Roma’s (zigeuners) gedoopt TWR ziet het als een opdracht van God om het Evangelie van Jezus Christus te vertellen aan hen die zonder hoop zijn.

Gebroken harten te herstellen zoals ook staat in Jesaja 61: We willen hen die op zoek zijn naar de ware God kennis laten maken met de levende God en zijn Zoon Jezus Christus.

Gelovigen toerusten: We willen gelovigen toerusten tot leiders in Gods koninkrijk. Het gaat om veranderde levens!

Dit doen we o.a. door Bijbelstudieprogramma’s, praktische levenslessen, programma’s voor doelgroepen zoals kinderen, vrouwen en analfabeten.

Trans World Radio
Trans World Radio
21-10-2014
Media
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies