Christenondernemers presenteren zich op Gezinsbeurs Wegwijs in Ahoy

FOTOVERSLAG – Opnieuw pakt de Erdee Media Groep (Reformatorisch Dagblad) groots uit met de Wegwijs gezinsbeurs, dit jaar voor het eerst in Ahoy Rotterdam. Terwijl andere christelijke evenementen en beurzen worstelen met hun concept en geconfronteerd worden met teruglopende bezoekersaantallen, is de 21e editie van de Wegwijsbeurs opnieuw een groot succes. Christelijknieuws.nl was erbij en maakte een fotoverslag.

Wegwijs 2014 wordt gehouden van 21 t/m 25 oktober in de Ahoyhallen in Rotterdam. Afgelopen jaren waren de Jaarbeurshallen in Utrecht de vertrouwde plek voor de beurs. Voor het publiek is het daarom even wennen. Alles staat nu op een andere plek. Waar vaste bezoekers in Utrecht de weg goed wisten te vinden, staan ze nu soms in verwarring om zich heen te kijken. Een handige wegwijzer is dan de oranje loper – in het kader van 200 jaar Koninkrijk – die in alle hallen ligt. Als je die loper volgt, mis je niets.

Wegwijs is een leuk evenement tijdens de herfstvakantie, een informatieve dag voor het hele gezin. Er is ontzettend veel te zien, te horen en te doen. Een en al beleving voor jong en oud op de themapleinen Actie & Techniek, Creatie & Inspiratie en Ontspannen & Ontmoeten. Van luisteren naar muziek of sleutelen aan een auto tot het snuffelen tussen boeken en kleding.

MAF en Wycliffe

Zendingsorganisatie MAF is een van de standhouders. Samen met de Wycliffe Bijbelvertalers hebben ze een acht meter hoge toren gebouwd waar vanaf jonge bezoekers langs een kabel naar beneden kunnen glijden, over een oerwoud aan planten en struiken. Dit is een mooie uitbeelding van het werk van beide organisaties. Wycliffe: Hiermee laten we zien dat wij MAF nodig hebben en ook omgekeerd. Wij vertalen Bijbels en MAF brengt ons naar plekken waar je moeilijk kunt komen. Opdat het Woord overal zal klinken.

Onze naamsbekendheid is gegroeid dankzij Wegwijs

‘Laten zien dat je bestaat is cruciaal voor elke ondernemer’, vindt Gerard Voortman van Le Thème, een van de standhouders. ‘Daarom staan wij op Wegwijs. Onze naamsbekendheid is daar enorm gegroeid.’

Eigenlijk gaat het niet alleen om jezelf laten zien, vindt Voortman. De Twentse ondernemer heeft een damesmodezaak en drie kindermodezaken in Rijssen, Barneveld en Rhenen. ‘Jezelf góéd laten zien, daar gaat het vooral om. Groot denken, ook in de presentatie. Wij hebben een stand van 100 vierkante meter, met precies dezelfde sfeer en uitstraling als onze winkels. Mensen kunnen ons daardoor niet missen op Wegwijs. En later zien we hen trouwens weer terug in onze winkel en webshop.’

Niet alleen de naamsbekendheid van Le Thème zelf groeide explosief door Wegwijs. ‘We kunnen er ook ons eigen merk L-T01, dat we zelf ontwikkelen en stylen, uitstekend promoten. En daarnaast zorgen we natuurlijk voor leuke aanbiedingen in de stand, om extra klanten te trekken.’

Wegwijs 2014 wordt nog gehouden tot en met 25 oktober in de Ahoyhallen in Rotterdam. Via de link onderaan dit item kunt u meer informatie vinden.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Toff Fotografie voor christelijknieuws.nl
23-10-2014
Web: www.wegwijs.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies