Gave organiseert symposium over doop van asielzoekers

AANKONDIGING – Vrijdagmiddag 31 oktober organiseert Gave in Utrecht het symposium “Doop van asielzoekers”. De laatste jaren is er een groeiende groep asielzoekers die overgaat tot het christelijk geloof en gedoopt wordt. Gave is blij met deze ontwikkeling: we zien Gods werk in het leven van vluchtelingen.

Gave vindt het belangrijk dat kerken op een integere manier omgaan met de doop. Daarvoor is onlangs de brochure ontwikkeld: “In goede aarde, advies voor de doop en begeleiding van asielzoekers”.

De brochure heeft veel reacties los gemaakt. Gave wil met betrokken kerken en christenen verder nadenken over het thema. Hiervoor organiseren we in Utrecht een symposium met diverse sprekers en een discussieforum. Stellingen die aan de orde komen zijn: ‘Een bekering moet je geestelijk toetsen, zonder regels of randvoorwaarden’, ‘Je moet de asielzoeker gewoon helpen’ en ‘Een verklaring schrijven voor een bekeerling is onmogelijk, wij kunnen het hart niet doorgronden’.

Sprekers: Jurjen ten Brinke (voorganger Hoop voor Noord Amsterdam), Arjan Plaisier (scriba van de Protestantse Kerk in Nederland) en Samer Younan (Syrische evangelist)

Forum: o.a. Ineke Schuurman (IND) en Rien van der Toorn (I2I)

Muziek en zang: Schrijvers voor gerechtigheid

Tijd: 13.30 uur inloop met koffie, 14.00 uur opening, 17.00 uur afsluiting

Kosten: 15 Euro

Locatie: Dienstencentrum Protestantse Kerk, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht

Aanmelden: Via www.gave.nl/symp

Gave – Rien Bregman
© Henk-Jan Oudenampsen
26-10-2014
Kerk
https://www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies