Trans World Radio en de Kerkhervorming door Maarten Luther

Bijna 500 jaar geleden sloeg Maarten Luther zijn stellingen aan de deur. Dit leidde tot één van de grootste opwekkingen in de kerkgeschiedenis. Elk jaar denken we hieraan terug. Het Woord van God, de Bijbel, kwam weer centraal te staan. Niet goede werken, maar Gods oneindig grote genade maakt mensen vrij en brengt ze dichtbij Gods hart. Wat een enorme impact heeft die ontdekking op het kerkelijk leven gehad!

Het is goed om stil te staan bij zo’n bijzonder gebeuren, gewerkt door Gods Geest. Maar het mag niet bij herdenken alleen blijven. Het Woord moet doorgegeven blijven worden binnen de eigen kerk of gemeente en daarbuiten. Iedereen moet deze boodschap van Gods genade horen! Dat besefte men tijdens de Kerkhervorming en daar moeten we ook nu van doordrongen zijn.

Grote verantwoordelijkheid

Het is een aangrijpende gedachte, dat vandaag de dag miljoenen mensen Jezus Christus niet kennen, terwijl alleen door geloof in Hem eeuwige verlossing van zonden te vinden is. De vraag uit Romeinen 10 vers 14 “Hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben?” is nog altijd actueel. Christenen hebben een grote verantwoordelijkheid. Aan hen de taak om het Woord van God te laten horen in deze wereld. Dat kan op allerlei manieren: door een persoonlijk getuigenis, door lectuur, via zendingswerk.

Hervormingsdag inspireert


Of, zoals Trans World Radio (TWR) doet, via radio, internet en andere media. Hervormingsdag inspireert TWR opnieuw om iedereen, waar ook ter wereld, in aanraking te brengen met het Evangelie. En het bijzondere van radio-uitzendingen is, dat ze mensen bereiken die anders niet of nauwelijks te bereiken zijn. Denk aan hen die in ontoegankelijke gebieden en gesloten landen wonen, waar het voor zendingswerkers te gevaarlijk is en waar de Bijbel en christelijke lectuur verboden is. Denk ook aan analfabeten en anderen die niet in staat zijn om zelf de Bijbel te lezen. Juist aan hen laat TWR het Woord van God horen. Aan een ieder in hun eigen taal.

Het vertellen van het Evangelie moet doorgaan. De naam van Jezus Christus moet overal worden bekendgemaakt. Tot redding van verlorenen en verandering van levens. Dit is de missie van Trans World Radio. Bidt u mee? Zodat zij zullen horen.

Over Trans World Radio

Trans World Radio wil mensen wereldwijd bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Daarbij maakt TWR gebruik van 20 grote en duizenden lokale radio zenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. Steeds vaker worden de programma’s van TWR ook via internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd

Albert van Bragt
Trans World Radio
30-10-2014
Evangelisatie
https://www.transworldradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies