Netwerk professionele jeugdwerkers op zoek naar nieuwe rollen

AANKONDIGING – Op 25 en 26 november 2014 is er in Ede een conferentie voor professionele jeugdwerkers binnen kerken, christelijke organisaties en in een missionaire context, georganiseerd door EA-EZA.

De conferentie is een activiteit van het netwerk INNOV8 en biedt kinder- en jongerenwerkers de mogelijkheid om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen. Tijdens deze vierde conferentie gaan de jeugdwerkers op zoek naar hun nieuwe rol binnen en buiten de kerk.

Plenair spreker Jan Hoogland (bijzonder hoogleraar aan de UT) gaat in op de nieuwe rol voor het jeugdwerk in en rond de kerk als gevolg van veranderingen in de participatiesamenleving. Evi Rodemann (Dld) deelt vanuit het Europese jeugdnetwerk haar bevindingen.

Er zijn twee workshoprondes met keuze uit in totaal veertien workshops. Moniek Mol (kerkelijk adviseur Praktijkcentrum) gaat in gesprek over de-institutionalisering van religie. Steeds meer Nederlanders, met de jongeren op kop, zien een religieuze identiteit lós van kerkelijke verbondenheid. Wat betekent dit voor onze huidige vorm van kerk zijn? En, wat betekent dit voor de manier waarop jongeren hun zingevingsvragen beantwoord zien? Deodaat Boer (fondswerf trainer/coach Navigators) helpt jeugdwerkers na te denken over hun inkomsten als zij geen vast contract hebben; een toenemende trend de komende jaren in jeugdwerkland.

Voor het eerst zullen de deelnemers samen een waarderend onderzoek doen aan de hand van veertien thema’s. Hiermee willen ze tot een analyse komen van het jeugdwerk anno nu en ontdekken wat trends en kritische succesfactoren zijn. Deze informatie is van belang voor jeugdwerkers om te weten hoe ze het beste kunnen werken binnen diverse contexten.

INNOV8 startte in 2008, op advies van de werkgroep Jeugd van de EA, met een succesvolle conferentie. Inmiddels zijn ruim driehonderd professionele jeugdwerkers bij het netwerk betrokken. Om het jaar is er een conferentie. Tussentijds zijn er INNOV8-ontmoetingen en een zeer levendige Facebookgroep.

De INNOV8-projectgroep bestaat uit: Jakob Stolk (JOP), Sabine van der Heijden (CHE), Ruud Bouman (Youth for Christ), Paul Smit (lokale senior jeugdwerker), Michel Koekkoek (lokale junior jeugdwerker), Gwenda Visscher (kinderkwartier) onder leiding van Vincenza La Porta (EA-EZA).

Jantine Smits
© Henk-Jan Oudenampsen
31-10-2014
Jongeren
https://www.innov8.nu

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies