ETS-studiedag over discipelschap met Jos Douma

AANKONDIGING – Zaterdag 29 november organiseert de Evangelische Toerusting School (ETS) een studiedag in Veenendaal over het thema ‘Jezus volgen: discipelschap’ met als spreker ds. Jos Douma. Recent is er steeds meer aandacht voor discipelschap in kerken en gemeenten.

Ds. Jos Douma zegt daarover: “Dat is prachtig, want als kinderen van God discipel willen zijn en discipelen willen maken is dat niets minder dan gehoorzaamheid aan wat Jezus heeft gezegd: Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen! Op deze studiedag staan we stil bij de vraag wat discipelschap nu eigenlijk is. Ook vragen we ons af hoe je in je dagelijkse leven vorm en inhoud kunt geven aan het als discipel volgen van Jezus. En we zullen ook aandacht geven aan de vraag hoe we in onze lokale kerken bezig kunnen zijn met het ontwikkelen van een cultuur van discipelschap.”

ETS-studiedagen

De studiedag over discipelschap is de eerste van drie praktijkgerichte studiedagen die dit cursusjaar rondom het thema ‘De missie van de kerk’ worden georganiseerd. Op zaterdag 28 maart 2015 zijn Henk ten Voorde MA en drs. Henriëtte van Nes de sprekers op de studiedag over ‘Jezus aanbidden: liturgie en spiritualiteit’. De derde studiedag is op zaterdag 6 juni 2015 en gaat over ‘Jezus verkondigen: missionair zijn’ met als spreker Laura Dijkhuizen MA.


De drie jaarlijkse ETS-studiedagen zijn een aanvulling op het curriculum van de 4-jarige Bijbelcursus en bedoeld om cursisten praktisch toe te rusten voor een taak in kerk en gemeente.

De ETS-studiedagen vinden van 10:30 tot 16:00 uur plaats in het kerkgebouw ‘De Goede Reede’, Vondellaan 2 in Veenendaal. ETS-cursisten en studiepashouders van het Evangelisch College kunnen gratis aan de studiedagen deelnemen. Ook niet-cursisten zijn van harte welkom. Voor hen bedragen de aanmeldingskosten per studiedag € 15,00. Gemiddeld worden de ETS-studiedagen bezocht door circa 150 bezoekers.


Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke vierjarige Bijbelcursus aan over de inhoud, achtergrond en boodschap van de Bijbel.

Annelies Eijkelenboom


Evangelisch College
31-10-2014
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl


Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies