Marshall Hall en Wes Hampton met koor en orkest in Harderwijk

FOTOVERSLAG – Zaterdagavond 1 november gaven Marshall Hall en Wes Hampton een concert in De Regenboog in Harderwijk. De 400 bezoekers, voornamelijk wat ouder publiek, genoten van de liederen uit het bekende southern gospel genre. Samen met een koor en orkest onder leiding van Aad Contze, geven de amerikanen drie concerten verspreid over Nederland.

Marshall Hall en Wes Hampton hebben elk een deel van het programma waarbij ze solo hun eigen nummers opvoeren, maar er wordt ook veel samen gezongen. Tussendoor vertellen ze over hun leven met God. Marshall benadrukt de waarde van het huwelijk en daagt de mannen in de zaal uit om er met heel hun hart voor hun vrouw te gaan. Naast veel serieuze liederen en overdenkingen is er ook ruimte voor humor. Met enthousiasme ondersteunen het koor en orkest de twee topvocalisten.

Marshall Hall: ‘Wij zijn hier niet zomaar toevallig. Ook dit samenzijn vanavond is in de hand van God. Met elkaar kunnen we Hem vanavond beter leren kennen, of misschien voor het eerst echt leren kennen en in relatie met Hem komen. Hij weet van dit moment, God houdt van mensen, Hij houdt van u.’

God gaf zijn Zoon Jezus Christus om ons vrij te maken van de zonde. Als we Hem aannemen als persoonlijke Redder, komen we in contact met Hem. Dan kunnen we Hem eren met liederen, zoals we vanavond doen. God heeft een bedoeling met deze avond. Laten we Hem aanbidden en de eer geven die Hem toekomt.

Marshall Hall was lid van de Gaither Vocal Band en Wes Hampton maakt nog altijd deel uit van diens line-up. Voor beide Amerikanen is het niet de eerste keer dat ze op Nederlandse bodem staan; met de Gaither Vocal Band gaven ze eerder al enthousiast ontvangen optredens.

Met Hall en Hampton staan niet alleen twee topvocalisten uit het southern gospel genre op het podium, maar ook nationaal talent. Het nieuw opgerichte koor & orkest onder leiding van Aad Contze maakt van de avonden stuk voor stuk belevingen. Dat kun je eigenlijk altijd wel met een gerust hart aan Gaither artiesten toevertrouwen. De musici behoren tot de absolute wereldtop en met persoonlijke verhalen en het constant betrekken van het publiek bij de optredens, waren de Gaither Homecoming video’s al legendarisch geworden. Marshall Hall en Wes Hampton hebben het met de Gaither Vocal Band over de hele wereld zien gebeuren; de muziek brengt mensen uit allerlei achtergronden samen!

De echte Gaither klassiekers ontbreken natuurlijk niet in het repertoire van de verschillende avonden. Marshall Hall en Wes Hampton hebben echter solo inmiddels ook een indrukwekkende staat van dienst. Hall kreeg een Dove Award voor zijn lied ‘There Is Nothing Greater Than Grace’ in 2011 – hetzelfde jaar waarin Wes Hampton zijn solo album ‘A Man Like Me’ uitbracht.

Redactie christelijknieuws
Foto’s: © Toff Fotografie voor christelijknieuws.nl
02-11-2014
Web: www.events4christ.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies